ATO, “Mülteci ve Mahpus LGBTİQ+ların Sağlık Hakkı Çalıştayı” düzenliyor

Ankara Tabip Odası (ATO) LGBTİQ+ Çalışma Grubu, “Mülteci ve mahpus LGBTİQ+ların Sağlık Hakkı” çalıştayı düzenliyor.

ATO Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu LGBTİQ+ Çalışma Grubu, bu yılın üçüncü çalıştayını düzenliyor. “Mülteci ve mahpus LGBTİQ+ların Sağlık Hakkı” başlıklı çalıştay, 14 Mayıs Cumartesi günü  yapılacak. Çevrimiçi ortamda yürütülecek çalıştay, herkesin katılımına açık olup, saat 13.00-17.00 arasında zoom üzerinden gerçekleşecek.

Çalıştaya katılmak için etkinlik gün ve saatinde Zoom üzerinden 893 6100 5305 koduyla giriş yapabilirsiniz. 

Ankara Tabip Odası’ndan Onur Erden’in açılış konuşmasıyla başlayacak çalıştayda; Cinsiyetçilik ve Irkçılığın Kesişiminde Mültecilik, Mülteci LGBTİQ+lar Neler Yaşıyor, Mülteci Seks İşçilerine Destek Mekanizmaları - Kırmızı Şemsiye Deneyimi, Türkiye’de LGBTİQ+ Mahpus Olmak, Mahpus LGBTİQ+ların Hakları başlıkları konuşulacak. Çalıştay, çözüm önerilerine ilişkin forum ve tartışma ile sona erecek.

ATO LGBTİQ+ Çalışma Grubu’nun Bileşenleri:

Ankara Tabip Odası (ATO), Ankara Dişhekimleri Odası (ADO), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Ankara Şubesi, Kaos GL, Pembe Hayat Derneği, 17 Mayıs Derneği, Kırmızı Şemsiye Derneği, Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği (GALADER), ÜniKuir

Çalıştay programına aşağıdan ulaşabilirsiniz: