16 yaşındaki trans genç, Twitch yayını sırasında polislerce basıldı!

Twitch'te VioWynn adıyla anılan Tennessee'li 16 yaşında bir trans genç olan Wynn, Twitch canlı yayını sırasında sırasında polis tarafından odası basılarak koruyucu ailesinden alındı.

Polisin geldiği sırada Wynn, Minecraft oynuyordu ve kayıt sosyal medya aracılığıyla yayınlandı. Wynn'in okulu tarafından yanlış anlaşıldığı ve doğru tuvaleti kullanmasına izin verilmediği için “okuldan kaçtığı” bildirildi. Şikayet üstüne polisler Wynn ve ailesinin evini bastı.

Motherboard adlı internet sitesine e-posta yoluyla ulaşan Wynn, “yüz yüze katılmak yerine çevrimiçi okula gitmesi için baskı gördüğünü” söyledi. Okulda kızlar tuvaletine kullanılmasına izin verilmeyen Wynn bunu reddetti. Çevrimiçi derslere katılmayı protesto ettiği için “kaçak” olduğunu söyleyen okul, Çocuk Koruma Servisi’ne Wynn’i şikayet etti.

Twitch akışının bir kaydında Wynn: “[Polis] beni ya kendimi öldürmeye ya da koruyucu aileye gitmeye ikna etmeye çalışıyor. Bana eğitim vermek yerine! Dürüst olmak gerekirse, sadece okula gitmek istiyorum. Ama trans olduğum için okula gitmemi istemiyorlar” dedi.

Canlı yayını kesildiği sırada Wynn, polisin sandalyesini çevirdiğini ve ağladığı için ona kızdığını açıkladı: “Beni odamdan çıkardılar ve bir memura arama yaptırdılar. Ondan sonra sandalyeyi kapıma koymamam gerektiğini söylediler ve sonra kapımı menteşelerinden çıkardılar. İntihara meyilli olup olmadığımı sordular, hayır dedim ve gittiler” dedi. Polisler daha sonra Wynn'in koruyucu aileye verilmesi için geri geldi.

Şuan koruyucu ailede olan Wynn: "Şimdiki plan koruyucu ailelerin, DCS (Department of Children's Services) gözetiminden resmi olarak serbest bırakılabileceğimi umarak, koruyucu ailede kalmam gerekmediğini bir yargıca söylemeleri için yeni bir mahkeme tarihi almayı denemek" dedi. Wynn ayrıca okulun, derslerine yetişmesi için yaz okuluna gitmesine izin vermeyi kabul ettiği bilgisini verdi.