Koli Kanonu’nun kız kardeşi olacak Jülyet's Habanera geliyor!

Sözlerini Kübra Uzun’un yazdığı, başrollerinde Kübra Uzun, Akış Ka ve Bulut Sezer’in yer aldığı Jülyet's Habanera (Aşk Hırçın Bir Kuştur) video prömiyerini 12 Mayıs’ta yapacak.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında video ve albüm prömiyerini yapan “Koli Kanonu”na kız kardeş olacak Jülyet's Habanera (Aşk Hırçın Bir Kuştur), Koli Kanonu'nda olduğu gibi yine [alt]cut imzasını taşıyor. Video prömiyeri 12 Mayıs Perşembe akşamı Türkiye saatiyle 22:00'da, yine [alt]cut YouTube kanalında gerçekleşecek. 

Jülyet's Habanera’da (Aşk hırçın bir kuştur), başrol koltuğuna oturan Dikiz Jülyet, Georges Bizet'in Carmen operasında yer alan 'Habanera' adlı ünlü aryaya göz kırpıyor. İlk göz kırpışını, orjinal libretto'nun ilk cümlesini olduğu gibi çevirerek (Aşk hırçın bir kuştur) gerçekleştiren Jülyet; sözlerin devamını ise Lubunca ile karışık, toksik olan herşeye karşı geliştirdiği güçle harmanladığı 'yüksek' madilik seviyesindeki fikir ve düşünceleri ve ayrıca kendi trans feminist perspektifinden derlediği kelime bulutuyla tamamlıyor. İkinci göz kırpışı da Jülyet'in Noiseist Records stüdyosunda tamamladığı vokal kayıtlarında eserin orjinal partisyonunda yer alan vokal partitürlerinin (solo & koro) tamamını, Bizet'in birebir yazdığı gibi ve 6 kanal olarak kaydedip birleştirdiği performansıyla özetleyebiliriz. 

Jülyet ile beraber Koli Kanonu'ndan aşina olduğumuz Madam Sipsi, Butch Berna ve Kübra Uzun, Jülyet'in ahiret arkadaşları ve suç ortakları olarak bu videoda da yer alıyor. Jülyet & kankeytolarına ek olarak Aşk Hırçın Bir Kuştur'da iki star isim daha var: Akış Ka ve Bulut Sezer.

Jülyet's Habanera’nın poster tasarımı Yiğit Durmaz’a, albüm kapağı ise Çiçek Çocuk’a ait.

                    

Beyoğlu Küçük Meyhane'de yaklaşık 12 saatte çekilen videonun yönetmen koltuğunda Efe & Yine kardeşler yer alıyor. Videoda emeği geçen diğer isimler şöyle: Ece Latifaoğlu, Ercan Kırsız, Tümay Tüzüner, Mira Çelik, Ezel Dayi, Anna Tholia, Dirty Projector, Betül Erişir, AntreSx, el1fkk, Kiki ggNash, Ege Levan, Emre Kaya, Burcu Melekoğlu, Vuslat Karan, Franz von Bodelschwingh.

Jülyet's Habanera proje albümü de geliyor!

Jülyet's Habanera (Aşk Hırçın Bir Kuştur), videoya ek olarak bir de proje albümü ile geliyor. Video ile aynı günde [alt]records'dan çıkışıyla tüm dijital platformlarda yerini alacak olan albümde, klipte duyduğumuz versiyona ek olarak BasicDisarm, Jtamul, Kuman ve Mx. Sür imzasını taşıyan 4 adet remiks bulunuyor. Albümde yer alan parçaların miksing'leri Can Kuman ve Çağan Tunalı'ya, mastering'leri ise Can Kuman'a ait. 

EP'de yer alan eserlerden biri olan 'Jülyet's Habanera (Jülyet Goes To The Club Mx. Sür Stabba Remix)'in preview linki için tıkla.