Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi: “Vardık, varız, var olacağız!”

Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun LGBTİ+’ları hedef gösterdiği söylemlerine karşı açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, LGBTİ+’lara yönelik hedef göstermelerine ve son yaptığı açıklamada; eşcinsel evliliklerin hukuken tanınması taleplerine karşılık olarak sembolik “lut kavmi” söylemiyle LGBTİ+’ların “helak olacağı” göndermesinde bulunması üzerine Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi açıklama yaptı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

LGBTİQ+’LAR MÜSAMAHA DEĞİL, YAŞAMAK, HEDEF GÖSTERİLMEMEK, AYRIMCILIĞA UĞRAMAMAK VE HAKLARINA ERİŞMEK İSTİYOR!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, LGBTİQ+’lara yönelik sistematik olarak gerçekleştirdiği hedef göstermelerinin sonuncusunda, eşcinsel evliliklerin hukuken tanınması taleplerine karşılık olarak sembolik “lut kavmi” söylemiyle LGBTİQ+’ların “helak olacağı” göndermesinde bulunmuştur.

Devlet yöneticileri tarafından LGBTİQ+’ların hedef gösterilmesinin ve nefret söylemlerinde bulunulmasının sonucunda, LGBTİQ+’lara karşı gerçekleştirilen şiddet eylemleri artmaktadır. Söz konusu söylemler hem şiddet faillerinin eylemlerine meşruiyet zemini oluşturmakta, hem de herhangi bir yaptırıma maruz kalmayacaklarına dair güvence sağlamaktadır.

LGBTİQ+’lar, her insan gibi insan onuruna yaraşır yaşamlar sürme, kendilerini gerçekleştirme ve LGBTİQ+ olmayan kişilere tanınan haklardan eşit şekilde faydalanma haklarını haizdirler.

Yürütme erki, sahip olduğu yetkiler ve bulunduğu konumun getirdiği vazifeler ile önemi dikkate alındığında; ulusal mevzuat, taraf olunan tüm uluslararası anlaşmalar ile insan hakları ilkeleri gereğince, nefret söylemlerinde bulunmamak ve ayrıştırıcı dil kullanmamak ve kapsayıcı olmak mecburiyetindedir.

LGBTİQ+ Hakları İnsan Haklarıdır.

Vardık, varız, var olacağız!

ANKARA BAROSU LGBTİQ+ HAKLARI MERKEZİ