Podcast olarak yayınlanacak Doctor Who’da başrol trans karakter olacak

Doctor Who, trans yazar Juno Dawson tarafından kaleme alınan ve başrolde trans aktivist Charlie Craggs'in yer aldığı bir spin-off drama podcast'i yayınlıyor.

BBC, zamanda yolculuk eden Doctor Who evreninde geçen ve 17 Nisan'da BBC Sounds'da yayınlanmaya başlayacak on bölümlük yeni bir podcast dizisi duyurdu.

Trans yazar Juno Dawson ("This Book is Gay"in en çok satan yazarı) çeşitlilik ve bölgeselliğe güçlü bir vurgu yaparak, bilmeden "Doctor Who" evrenine dalmış sıradan insanlar arasındaki ilişkileri anlatacak podcast'in başyazarı olacak. Ayrıca başrolde trans aktivist ve yazar Charlie Craggs tarafından seslendirilecek olan Cleo Proctor da dahil olmak üzere bir dizi karakter tanıtılacak.

Craggs seslendireceği podcast dizisiyle ilgili şunları söyledi:

“Bu kadar büyük ve çok özel bir şeyde başrol oynayan bir trans aktris olarak ne kadar minnettar olduğumu ifade edecek bir kelime yok. Ama daha da önemlisi, karakterimin trans olması ve başrol olmasının da ne kadar önemli olduğu. Bu, translar için çok büyük bir adım ve bu anın bir parçası olmaktan onur duyuyorum.”

Podcast dizisi, Doctor Who evrenine bilmeden dalmış sıradan insanlar arasındaki ilişkileri keşfetmeyi vaat ediyor. Yapımcı ve yönetmen Emma Watts duyuruyu paylaşan bir Twitter gönderisinde dizinin, "çok eşcinsel [ve] çok trans" olacağını söyledi.

Diğer karakterler arasında Abby McPhail (Lois Chimimba tarafından seslendirildi) ve Shawna Thompson (Holly Quin-Ankrah), The Doctor (Jodie Whittaker), Rani Chandra, Kate Stewart, Petronella Osgood ve Madame Vastra gibi tanıdık sesler yer alıyor.