Mira Güneş’in üçüncü duruşması bugün görüldü

Mira Güneş’in davasının üçüncü duruşması bugün (28.03.2022) İzmir Bayraklı Adliyesi’nde 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Mira Güneş, 12 Mart 2021'de yaşadığı dairede ölü olarak bulunmuştu. Yapılan ilk incelemede yüzünün tanınmaz hale getirildiği ve başına darbe alarak öldürüldüğü tespit edilmişti. Davada 'tasarlayarak kasten öldürme' başta olmak üzere, 'kasten öldürmeye yardım etme', 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'nitelikli hırsızlık' suçlarından 3 sanık (Serdar Gülsoy, Turgay Türker, Murat İnceçelik) yargılanıyor. 

Duruşmaya İzmir 3 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Gülsoy, SEGBİS yöntemiyle katıldı. İlk duruşmada serbest bırakılan Türker ve İnceçelik ise davaya gelmedi. Hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilen ancak tanık sıfatıyla ifadesine başvurulması gereken L.Y.’de ilk günden beri duruşmalara katılmıyor.

Genç LGBTİ+ Derneği Avukatı Mahmut Şeren, dernek olarak davaya katılma talebinde bulunduklarını ancak suçtan “doğrudan zarar görmedikleri” gerekçesiyle katılma taleplerinin reddedildiğini belirtti. 

Duruşmada, tutuklu yargılanan tek sanık olan Serdar Gürsoy’un tutukluluğunun devamına ve duruşmaya gelmeyen tanıkların zorla getirilmesine karar verildi. Dava, 23 Mayıs saat 14.15’e ertelendi.