ATO, “Trans+'ların Sağlık Hakkı Çalıştayı” düzenliyor.

Ankara Tabip Odası (ATO) LGBTİQ+ Çalışma Grubu, “Trans+’ların Sağlık Hakkı” çalıştayı düzenliyor.

ATO Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu LGBTİQ+ Çalışma Grubu, bu yılın ikinci çalıştayını düzenliyor. “Trans+’ların Sağlık Hakkı” başlıklı çalıştay, 26 Mart Cumartesi günü  yapılacak. Çevrimiçi ortamda yürütülecek çalıştay, herkesin katılımına açık olup, saat 13.00-17.00 arasında zoom üzerinden gerçekleşecek.

Çalıştaya katılmak için etkinlik gün ve saatinde Zoom üzerinden 881 0242 3391 koduyla giriş yapabilirsiniz. 

Ankara Tabip Odası’ndan Dr. Gül Bakır’ın açılış kouşmasıyla başlayacak çalıştayda; Ortak dil için terimlerle giriş, Trans+’ların deneyimleri ve sağlık sisteminden beklentileri, Ulusal ve uluslararası mevzuat karşısında Trans+’ların hakları, Sağlık sistemi Trans+’ların gereksinimlerine ne kadar yanıt veriyor?, Uyum sürecinde tıbbi standartlar, imkanlar ve eksiklikler, Ergenlerde cinsiyet uyumsuzluğuna yaklaşım: Türkiye’deki uygulamalar başlıkları ele alınacak. Çalıştay, forum ve tartışma ile sona erecek. 

ATO LGBTİQ+ Çalışma Grubu’nun Bileşenleri:

Ankara Tabip Odası (ATO), Ankara Dişhekimleri Odası (ADO), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Ankara Şubesi, Kaos GL, Pembe Hayat Derneği, 17 Mayıs Derneği, Kırmızı Şemsiye Derneği, Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği (GALADER), ÜniKuir