Elliot Page, uyum sürecini konu alan bir belgeselde yapımcı olacak

Oyuncu ve aktivist Elliot Page, İtalyan yönetmen Nicolò Bassetti’nin Şubat ayında 2022 Berlin Uluslararası Film Festivali’nde gösterilecek olan Nel Mio Nome’un (Into My Name) yürütücü yapımcılığını üstlendi.

Elliot Page, dört trans erkekten oluşan bir arkadaş grubunun uyum sürecini anlatan belgesel filmi, “trans hümanizm üzerine bir meditasyon” olarak nitelendirdi ve “hiç böyle bir film izlemediğini” söyledi. 

Belgesel, yirmili yaşlarından otuzlu yaşlarının ortalarına kadar uzanan ve hepsi de hayatlarının farklı noktalarında uyum sürecine başlayan Nico, Leo, Andrea ve Raff adlı bir arkadaş grubunu ekranlara getirecek. Yönetmen, filmin ilham kaynağının kendi oğlu Matteo’nun cinsiyet uyumuyla ilgili deneyimine dayandığını söylüyor.

Yönetmen Bassetti, “Bir ebeveyn olarak kişisel deneyimim, bir yönetmen olarak bu hikayenin kahramanlarına yaklaşmak, duygularını araştırmak ve güven ve suç ortaklığı üzerine kurulu samimi bir ilişki kurmak için gerekli özgüveni bulmamı sağladı” dedi. Nel Mio Nome hakkında ise “Filmimizin dünyada yolunu bulmasına yardımcı olmak için kendi deneyimleriyle bir bakış açısı eklediği için Elliot’a gerçekten minnettarım.”

Neo Mio Nome, Bassetti’nin şirketi Nuovi Paesaggi Urbani ve Lucia Nicolai ile Marcello Paolillo’nun Art of Panic şirketi tarafından üretildi. Önümüzdeki ay dünya prömiyerini 2022 Berlin Uluslararası Film Festivali’nin Panorama bölümünde yapacak.