Hande Buse Şeker davası 4 Nisan’a ertelendi

İzmir'de trans kadın Hande Buse Şeker'in 2 yıl önce öldürülmesine dair İstinaf Mahkemesi'nden dönen kararla yeniden başlayan yargılamanın ikinci duruşması bugün (30 Aralık) görüldü.
 
İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, Hande Buse Şeker'i öldüren polis Volkan Hicret'in yargılandığı duruşmada; Hicret’in, Şeker’i suçladığı ve araştırılmasını istediği iddialar dosyanın esasına ilişkin olmaması sebebiyle Mahkeme tarafından reddedildi. Hicret’in talepleri; Hande Buse Şeker’in geçmişte gasp çetesine karıştığı ve suç kaydının olduğunun araştırılması ve olay günü sanığın yanında olan sanığın arkadaşı ile tanıştığının araştırılmasıydı. 
 
Adli Tıp Kurumundan beklenen ön raporun gelmediği gerekçesiyle bugün görülen dava; raporun ve emniyete yazılan müzekkerenin sonuçlanmaması nedeniyle 4 Nisan Pazartesi, saat 11:00’a ertelendi. Beklenen Adli Tıp raporu; yaralanan mağdur trans kadınlardan birinin yaralama eyleminin boyutu ve ağrılığına; emniyete yazılan müzekkere ise olayın bir kısmına şahit olan tanığın dinlenmesine ilişkin.
Duruşmada, sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi.