Pozitif Dayanışma’nın “AD Psikososyal Destek Eğitim Programı Değerlendirme Raporu” yayında!

“HIV ile yaşayanlar için Akran Danışmanlığı Psikososyal Destek Eğitim Programı”nı tamamlayan Pozitif Dayanışma, programın değerlendirme raporunu yayınladı. 

Pozitif Dayanışma, akran danışmanları ve akran danışmanı olmak isteyen HIV ile yaşayanların hem danışmanlık becerilerini geliştirmek hem de psikososyal bir destek sağlamak amacıyla, Sivil Düşün AB Programı kapsamında “HIV ile yaşayanlar için Akran Danışmanlığı Psikososyal Destek Eğitim Programı”nı tamamladı.

Eğitim Programı kapsamında 12 Eylül ile 3 Ekim 2021 tarihleri arasında üç “psikoeğitim” ve bir “HIV aktivizmi, akran danışmanlığı ve göç, iltica kavramları” eğitimi olmak üzere dört farklı eğitim gerçekleştiren Pozitif Dayanışma; projenin değerlenndirme raporunda gözlemlerini paylaşarak katılımcıların geri bildirimlerini aktardı.

Psk. Kürşat Keşan, Psk. Şeyda Altıparmak Yılmaz, Barış Ozan Kaya, Ali Aliyev tarafından hazırlanan değerlendirme raporunda; eğitimlerin amacı, kapsamı, yöntemine dair bilgilerin yanı sıra, Eğitim Programı Haftalık Değerlendirmeleri ve deneyim aktarımları da yer alıyor.

Değerlendirme raporuna ulaşmak için tıklayın.