Keanu Reeves, Hollywood’un "Matrix"teki Trans Karakteri İçin "Hazır" Olmadığını Söyledi

Entertainment Weekly ile yakın tarihli bir röportajda Keanu Reeves, 1999 yapımı “The Matrix”in senaryo taslağından bir trans karakterin çıkarıldığını itiraf etti. Reeves, orijinal Matrix'in bir trans karaktere sahip olduğunu ancak “stüdyonun buna hazır olmadığını" açıkladı. 

Hayranlar yaklaşan devam filmi The Matrix 4'ü sabırsızlıkla beklerken, aktör orijinal The Matrix senaryosunun Switch (filmde Belinda McClory tarafından canlandırılan) karakteri için genişletilmiş bir role sahip olduğunu belirtti. Lana ve Lilly Wachowski'nin ilk taslağında, Switch adlı androjen bir karakterin Matrix dünyasında bir kadın ve gerçek dünyada bir erkek tarafından oynanması amaçlanmıştı.

Yapımcılığını Warner Brothers'ın üstlendiği The Matrix'te, Switch nihayetinde androjen karakter olması için yapıldı ve filmde fazla yer almadı. Yönetmen Lily Wachowski daha önce Netflix ile 2020'de yaptığı bir röportajda Switch'in her iki film dünyasında da bir kadın tarafından canlandırıldığını açıklamıştı.

Bilim kurgu serisinin dördüncü bölümü olan “The Matrix Resurrections” 22 Aralık'ta sinemalarda ve HBO Max'te yayınlanacak.