ODTÜ Onur Yürüyüşü'ne #ayberaatver

2 yılı aşkın süredir devam etmekte olan ODTÜ Onur Yürüyüşü’nün karar duruşması 8 Ekim’de (yarın) görülecek. 

2011'den bu yana ODTÜ'de barışçıl bir şekilde düzenlenen Onur Yürüyüşü, 2019 yılında polis saldırısıyla engellenmiş; LGBTİ+ etkinliklere yönelik hukuksuz yasaklar iptal edilmiş olmasına rağmen ODTÜ Rektörlüğü'nün davetiyle kampüse giren kolluk kuvvetleri 21 öğrenci ve 1 akademisyeni gözaltına almıştı. ODTÜ'lüler, "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılarak dağılmamakta direnme" suçlamasıyla 2019 yılından beri yargılanıyor.

Yargılanan LGBTİ+ aktivistleri 3 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. Duruşma 8 Ekim, Cuma günü saat 10:00’da Ankara Adliyesi’nde 39. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

ODTÜ Onur Yürüyüşü Davası için kampanya başlatan ÜniKuir Derneği, “Biz LGBTİ+’ları bıktıran bütün müdahalelere karşı #aybirahatver ; yıllardır süren bu davaya  #ayberaatver diyeceğimiz bir kampanyayla yola çıktık. Sizleri de bu kampanyayı beraber büyütmeye, hep birlikte #ayberaatver demeye çağırıyoruz” diyor.

Kampanyaya, Change.org ile yürütülen imza kampanyasını yaygınlaştırarak destek olabilirsiniz: https://chng.it/qCQWgbnGtq