Pembe Hayat KuirFest Evine Dönüyor!

 

Geçtiğimiz dokuz yıl boyunca dünyadan ve Türkiye’den yüzlerce kuir yaşanmışlığı ve çok çeşitli lubunya hallerini film gösterimleri, söyleşi ve atölyelerle festival severlerin ilgisine sunan KuirFest, 10. yılında Ankara’da bugün başlıyor.

10.yılında #Gönlüm10dadır hashtagi ile Goethe-Institut Ankara’da başlayacak olan festival programı, bugün 19:00’da açılış resepsiyonu ve Türkiye’den Kısalar özel gösteriminin ardından üç gün boyunca 28 film, 5 söyleşi ve 1 atölyeye ev sahipliği yapacak.

Ankara Programı ile ilgili detaylara ulaşmak için tıklayın.

Etkinlikler

Festivalin hem Ankara hem de İstanbul ayağı dopdolu! İşte KuirFest’in onuncu yaş kutlamasına eşlik edecek etkinlikler:

Ankara Etkinlikleri

  • SÖYLEŞİ: TÜRKİYE’DEN KISALAR / FİLM EKİBİ İLE SÖYLEŞİ

24 Eylül Cuma, Goethe-Institut Ankara

Festivalin ana ayağı olan Ankara programınında, açılış seçkisi olarak karşımıza çıkan Türkiye’den Kısalar seçkisindeki Komşu film ekibinden Arya Sezer katılımcı olarak yer alacak! 

  • SÖYLEŞİ: PATRİDA / FİLM EKİBİ İLE SÖYLEŞİ

24 Eylül Cuma, Goethe-Institut Ankara

Zeliş Deniz Kuir Sinema Ödüllü yönetmen Ayça Damgacı ve Tümay Göktepe’nin Patrida’sını izliyoruz ve film ekibi ile unutulmaz bir söyleşiye imza atıyoruz!

  • SÖYLEŞİ: TÜRKİYE’DEN KISALAR / OYUNCU KATILIMLI SÖYLEŞİ

25 Eylül Cumartesi, Goethe-Institut Ankara

24 Eylül’deki film ekibi katılımlı söyleşinin ardından Türkiye’den Kısalar seçkisindeki Kekre filminden Ecmel geliyor ve söyleşiyor!

  • SÖYLEŞİ: HAYALİMDEKİ SAHNELER / FİLM EKİBİ İLE SÖYLEŞİ

25 Eylül Cumartesi, Goethe-Institut Ankara

Metin Akdemir’in Hayalimdeki Sahneler film gösteriminin ardından film ekibi bir araya geliyor ve söyleşiyor. Üstelik bu söyleşi yönetmenin komünite ile ilk söyleşisi olacak!

  • OTURUM: KUİR KARİKATÜRLER ve “Şöyle Böyle Çizgiler”

26 Eylül Pazar, ??Goethe-Institut Ankara

Vivian Kleiman’ın, Amerika Birleşik Devletleri’nde 1970 ve 1980’lerde nasıl merdivenaltı bir kuir çizerler ağının okuyucularla buluştuğunu anlatan belgeseli üzerine, benzer sansürleri bu sefer sosyal medya ve internet üzerinden aşan, Türkiye’de kuir karikatürist olarak eserler üreten sanatçılarla beraber çizerlik üstüne, sanat üstüne ve bu sanat medyumunun güncel durumunun konuşulacağı panelimiz, 26 Eylül 2021’de Goethe-Institut Ankara’da!

Söyleşide kolaylaştırıcı olarak Aslı Alpar; konuşmacı olarak Bartu, Semih Özkarakaş, Gizem Karagöz, Arel Talu ve Gaye Özdemir yer alacak.

Ankara Atölyeleri

  • ATÖLYE: K’NIN SESİ / Kadınların & Kuirlerin Sesinden Podcast Üretimi

24 Eylül Cuma, Mor Mekan

Kadınların, kuirleri hikayelerinin merkeze alındığı podcast kanalı K’nın Sesi, üç boyutlu ses tasarımı ile hazırlanmış ses tiyatrosu oyunları yapıyor. 10. Pembe Hayat KuirFest kapsamında bu oyunlardan biri olan “Kırık Bir Jilet Parçası” üzerine bir dinleme/paylaşım ve podcast fikir geliştirme atölyesi gerçekleştirilecek.