Pembe Hayat Derneği’nin videosu AWID gösteriminde

Pembe Hayat Derneği Youtube kanalında yayınlanan Travesti Tarifler serisinden “Vegan Kapsayıcı Travesti Kek” videosu; cinsiyet eşitliği ve kadın haklarıyla ilgili kazanımlar elde etmek için çalışan global, feminist, hareket-destekleyici bir kuruluş AWID’de (Kalkınmada Kadın Hakları Derneği) gösterimde. 

Travesti Tarifler serisinde yer alan “Vegan Kapsayıcı Travesti Kek” videosu, AWID Feminist Film Kulübü'nün, SWANA bölgesinden feminist gerçeklikler üzerine bir film seçkisi olan, küratörlüğünü Esra Özban'ın yaptığı “Umut ve Gücün Feminist Hali” programında yer alıyor. 

Esra Özban seçkiyle ilgili, “Bu seçki, son birkaç yılda SWANA bölgesinde gerçekleştirilen birçok feminist gerçekliğin parçalarını bir araya getiriyor. Bu dünyada feminist gerçeklikleri yaşayan ve daha fazlasının hayalini kurmaya devam eden diğerleriyle birlikte yaşamaya devam ederken; her adımı, her eylemi ve her girişimi birlikte yaratabiliriz” diyor.

Aynı seçkide yer alan yapımlarla  ilgili çeşitli film yapımcılarının ve festival organizatörlerinin yorumlarına yer verilen program sayfasında; film yapımcısı Nosarieme Garrick, “Vegan Kapsayıcı Travesti Kek” videosunun, Türkiye'de queer topluluğu içindeki arkadaşlıklarda var olan neşeyi, bir isyan ve direniş göstergesi olarak sergileyen çok yönlü bir anlatım olduğunu belirtiyor.

“Umut ve Gücün Feminist Hali” programında yer alan diğer yapımlar ise; Motherland, Sowing seeds of resistance, Resistayol, Your father was born 100 years old and so was the Nakba, Submarine.

AWID’le ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.