ESAT - ERYAMAN DAVASI DESTEK ÇAĞRISI

2006-2007 yıllarında sistematik transfobik saldırılara uğramış ve yaşadıkları yerlerden taşınmaya zorlanmış trans ve travesti seks işçilerinin uzun süredir sürdürmüş olduğu adalet mücadelesi olan Eryaman-Esat davasının bir sonraki duruşması 1 Haziran'da Ankara Adliyesi'nde sabah saat 09.30'da görülecektir.

Nefret suçlarına karşı önemli bir duruş ve hak arayışı olan bu davadan çıkacak hakkaniyetli bir karar LGBTİ+ hareketi ve trans mücadelesi tarihi açısından önemli bir kazanım olacaktır. Çetelere ve erkek egemen düzenin öldüren normlarına karşı verilen bu mücadelede herkesi adliyeye davayı desteklemeye davet ediyoruz.

2006 yılında Ankara Eryaman'da yaşayan 30 seks işçisi travesti ve trans kadına yönelik çeteler tarafından başlatılan sistematik saldırılar mahallede yaşayan travesti ve transların başka semt ve illere taşınmaya zorlanmalarına, yerlerinden edilmelerine neden oldu. 

Eryaman'da başlayan saldırılar 2007’nin Ocak ayında Esat’a sıçradı. Aynı çetenin üyesi olduğu anlaşılan bir şahıs tarafından translardan haraç istenmesi ve haraç verilmemesi durumunda transların öldürmekle tehdit edilmesi üzerine bugüne kadar gelen hak arayışı mücadelesi ve dava süreci başlamış oldu.

Benzer saldırılar adalet arayışımız sürerken arkadaşımız Dilek İnce’yi de aramızdan koparıp aldı.

Eryaman-Esat davasının zaman aşımına uğrama tehlikesi hala devam etmektedir, en kısa süre içerisinde adalet yerini bulmalıdır.

Yıllar içerisinde trans ve travesti seks işçilerinin maruz kaldığı nefret bir çok şekilde kendisini göstermiştir. Eryaman-Esat’tan önce Ülker Sokak, ondan sonra da Bayram Sokak’ta olan olaylar kamuoyunun bu haksızlığı ne kadar içselleştirip benimsediğini göstermektedir.  Yıllardır süren mücadelemizde; şiddeti, haksızlığı, cezasızlığı, ayrımcılığı ve adaletsizliği #aşamıyoruz.

İstanbul Sözleşmesi alenen LGBTİ+’lar hedef alınarak saldırıya uğrarken, tüm hak savunucularının, eşitliği ve özgürlüğü, insan onurunu savunan herkesin bu çağrıya kulak vermesi elzemdir. Ne İstanbul Sözleşmesi’nden, ne de adalet arayışımızdan vazgeçmiyoruz!

Kamuoyunu ve LGBTİ+ aktivistlerini, davanın takipçisi olmaya davet ediyor, halihazırda bizimle olan dostlarımıza mücadeleyi hatırlatıyor ve herkesi duruşmayı gözlemlemeye davet ediyoruz.

Her yerde eşitiz, eşitleneceksiniz!

#ZamanaBırakmıyoruz
#YıllarAffetmez

 

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği