“Sibel’in Yolculuğu” destek bekliyor

LGBTİ+, cinsiyet ve cinsellikle ilgili etkileşimli bir çocuk/genç oyunu olan Sibel’in Yolculuğu (Sibel’s Journey), Berlin’de Food for Thought ekibi tarafından yaratıldı.

2019 yılında Berlin’de ağırlıklı olarak kadın, non-binary, queer ve göçmenlerden oluşan bir ekiple kurulan Food for Thought; cinsiyet, cinsellik ve kimlik hakkında bilgisayar oyunları geliştiriyor. Food for Thought oyunu olan Sibel’in Yolculuğu da; çocukları ve gençleri LGBTİ+ konuları hakkında eğitmeye, aynı zamanda beden olumlama, cinsellik, cinsiyet ve rıza kavramları hakkında bilgilendirmeye odaklanıyor.

Food for Thought şu anda Sibel’in Yolculuğu için fon arıyor. Sibel'in Yolculuğu’na katkı sunmak için 21 Nisan’dan itibaren http://foodforthought.media/crowdfunding/ adresi üzerinden destek olabilirsiniz. 

Sibel ne diyor?

“Ben Sibel, bilgisayar oyunu Sibel’in Yolculuğu’nun baş karakteriyim. Babam ve ben bundan bir yıl önce Berlin’den taşındık. Çok aptalca olduğunu düşünüyorum çünkü bütün arkadaşlarım Berlin’de! En yakın arkadaşım Sarah’yı özellikle özlüyorum. Ve tabi halam Meral ve Knut’u da, hepsini! Ama bu haftasonu onları ziyaret edeceğim. Bir gün önce giderek Sarah’yı şaşırtacağım. Ama şişşt!”

Sibel’in bu sözleriyle başlayan oyun; Berlin'de heyecan verici bir hafta sonu boyunca, yaşamanın ve sevmenin farklı yollarını öğretiyor.



Website: foodforthought.media
Facebook: 
@foodforthoughtmedia
Instagram: @sibels_journey
Twitter:   @Sibelsjourney