PEMBE HAYAT YÖNETİM KURULUNA YAPILAN SALDIRILAR ÇETELERLE MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEZ!

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buse Kılıçkaya'nın arabasındayken kimliği belirsiz kişilerin taşlı saldırısına uğradı.

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Başkanı ve insan hakları aktivisti Buse Kılıçkaya dün (02 Ocak 2014) Hoşdere Caddesi üzerinde seyir halindeyken birden ortaya çıkan kişilerin taşlı saldırısına uğradı.

Buse Kılıçkaya olay sonrasında Kavaklıdere Polis Merkezi'ne giderek, failler hakkında şikayetçi oldu ve faillerin yakalanmasını talep etti. Buse Kılıçkaya yapmış olduğu açıklamada "Kendisine yapılan saldırının aslında Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği'ne yönelik olduğunu ve bu saldırıların derneğin çetelerle mücadele etmesinin engelleme amacı taşıdığını, faillerin yakalanması için dernek olarak her şeyi yapacaklarını, failler yakalandığındaysa bu saldırının tüm uzantılarının ortaya çıkacağına inandığını" dile getirdi.

Soruşturma kapsamında faillerle ilgili çeşitli güvenlik kamerası görüntülerinin ele geçirildiği bilgisine ulaşıldı.

Son dönemde Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği yönetim kurulu ve üyelerine yönelik saldırıların transları yok etme politikalarının bir sonucu olduğuna dikkat çekmek istiyoruz.