Transfobi Karşıtları Avcılar'da Buluştu

Basın açıklaması şöyle:



Yeni anayasa çalışmaları sürerken ve bu çerçevede daha iyi bir demokrasiye geçileceği iddia edilirken kimi zaman devletin en yetkili ağızlarından, çoğunlukla da sabah akşam medya aracılığıyla topluma nefret kültürü aşılanmaya devam ediyor. Artan nefret ve ayrımcılığın ilk ve en ağır kurbanları da maalesef transseksüeller oluyor.
Bunun çok açık bir örneği yine geçtiğimiz günlerde Avcılar'da yaşanmıştır. İstanbul Avcılar ilçesinde, bir grup 7 Ekim 2012 tarihinde akşam saatlerinde trans bireylerin yaşadığı Meis sitesi önünde toplanarak linç girişiminde bulunmuşlardır. 50-60 kişinin evin önünde toplanmasıyla trans bireyleri linç etmeye kalkan kalabalık, 'Namus için ölürüz, canımızı veririz'sloganlarıyla halkı nefrete çağırmıştır.
Depremin hemen sonrasında oldukça hasar görmüş ve çökme riski taşıyan Meis sitesindeki binalarda oturmaya razı olan yine her zaman ki gibi yoksullar, öğrenciler ve transseksüeller olmuştur. Ne var ki bölgenin SİT alanı ilan edilmesi, kentsel dönüşüm kapsamına girmesi ve depremin unutulmasıyla birlikte bölgenin rantı aniden yükselmiş ve nedense burada oturan transseksüeller birden bire göze batmaya başlamıştır.
Çoğu linç ve katliam girişiminde olduğu gibi bu olayın da dışarıdan birilerinin yönlendirilmesiyle yapıldığı açıktır. Bu binalarda yaşayan translarla komşu olan kişilerin bu nefret eylemine katılmadıkları bilinmektedir. Ayrıca eylemi örgütleyen kişilerin eylemi Emniyet ve Kaymakamlıkla görüşülüp desteklerini aldıktan sonra eylemi gerçekleştirdiklerine dair bir bilgi de bulunmaktadır.
Maraş, Çorum, Dersim katliamları başta olmak üzere bu coğrafyada devletin göz yumması ve hatta provokasyonuyla pek çok hazin kıyım yaşandığı bilinmektedir. Yine LGBT bireyler olarak bizler de, Eskişehir sürgününü, Ülker Sokak ve Eryaman katliamlarını dün gibi hatırlıyoruz. Devlet eliyle yürütülen bu tarz nefret provokasyonlarının kitlesel katliamlara değin varan kontrolü ve telafisi güç sonuçları olabileceğini iyi biliyoruz ve uyarıyoruz.
LGBT toplumu ve insan haklarına duyarlı kurum ve kişiler adına bizler burada yaşayan transseksüel arkadaşlarımızın sorunlarını ve tanıklıkları temelinde sordukları soruları sahipleniyor kamuoyu önünde tekrarlıyor ve ikna edici cevaplar alıncaya dek tekrarlayacağımızı duyuruyoruz:
Bu provokasyonda İçişleri Bakanlığı, Kaymakamlık ve Emniyetin parmağı var mıdır'
Bu provokasyonu örgütleyen kişilerin bundaki çıkarı nedir' Bunu örgütleyen vekatılan kişiler hakkında neden hala bir yasal işlem başlatılmamıştır'
Yetkililer hareket geçmek için bir transseksüelin öldürülmesini mi beklemektedir'
Polis ve Savcılık saldırıların engellenmesi ve saldırganların yakalanması konusunda neden hala bir şey yapmadı/yapmıyor'
Bundan böyle LGBTT toplumu ve duyarlı kamuoyu olarak trans arkadaşlarımızın yaşadığı zulmün takipçisi olacağımızı duyuruyor ve başlattığımız 'Transseksüel Soykırımı'na Karşı Dayanışma Kampanyası'na katılımınızı bekliyoruz.
Kampanyamız süresince tüm duyarlı kişi ve kuruluşları bizlerle dayanışmaya çağırıyoruz.
Nefrete İnat Yaşasın Hayat!
Travestiyiz, Buradayız, Alışın!


Avcılar'da Yaşayan Translar
İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği
SPoD Sosyal Politikalar Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği
Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBTT Dayanışma Derneği
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği
Kaos GL
İstanBear Club (İstanbul Ayıları)