Meis Sitesi'ndeki Transseksüeller ve LGBT Örgütleri Suç Duyurusunda Bulundu.

Konuyla ilgili olarak LGBT örgütlerinin yaptığı basın açıklaması şöyle;

10 Ekim 2012

Basına ve kamuoyuna;

Haklar ve adalet herkes içindir!

Avcılar Denizköşkler Mahallesi Meis Sitesi'nde yaşayan transseksüellere yönelik nefret kampanyası, bazı medya kuruluşlarının da çanak tutmasıyla 6 Ekim 2012 cumartesi gecesi oldukça tehlikeli bir boyut almış, sitede yaşayan transseksüellerin hayatını tehlikeye atacak seviyeye ulaşmıştır.

Sitede fuhuş yapıldığı öne sürülerek yapılan meşaleli yürüyüş ve sonrasındaki abluka sırasında yapılan konuşmalarda ise transseksüellere yönelik bu saldırının asıl nedeni açıkça ortaya konmuştur: Rant!

Konuşmalarda sık sık transseksüellerin bölgeyi terk etmesi halinde evlerin değerinin artacağı söylenmiş, basında çıkan röportajlarda da hem transseksüeller hem de fuhuş bahanesiyle eylem yapanlar tarafından dile getirilmiştir. 17 Ağustos 1999 depremi sonrasında hasar görmesi dolayısıyla Meis Sitesi'nde fiyatlar düşmüş, ev kiralama gibi konularda sürekli olarak ayrımcılığa uğrayan transseksüeller de canlarını tehlikeye atmak pahasına da olsa siteden daireler almışlardır. 10 yıldır sitede yaşayan transseksüellerin Kentsel Dönüşüm Yasası geçtikten hemen sonra bölgeden sürülmek istenmesi; konunun ne aile değerleri, ne ahlak ne de manevi değerlerle bir ilgisi olmadığını açıkça ortaya koymaktadır.

Kamu yöneticileri ve kolluk kuvvetleri herkesin güvenliğini sağlamak ve yasaları uygulamakla mükelleftir. Transseksüeller de herkesi ile eşit statüde vatandaşlardır. 6 Ekim 2012 cumartesi gecesi görevini yapmayan polisler ve onların sıralı amirleri de en az bu nefret yürüyüşünü organize edenler kadar suçludur.

Meis Sitesi sakini transseksüel arkadaşlarımız bugün 6 Ekim gecesi doruğa çıkan olayların tüm sorumluları ile kasıt ve ihmali olan tüm kişi ve kuruluşlar hakkında şikayet dilekçelerini ile koruma taleplerini savcılığa iletecekler.

LGBT örgütleri olarak; yaşam ve barınma hakları tehdit altında olan transseksüel arkadaşlarımızla birlikte olduğumuzu söylemek, nefret suçu içeren gösterileri organize edenler, görevini yapmayan kamu görevlileri ve habercilik adı altında nefreti körükleyen Kanaltürk televizyonu ve Neşter programı hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere buradayız.

Savcılığın acilen koruma kararı almasını ve kolluk güçlerinin görevlerini yaparak transseksüel yurttaşları korumalarını talep ediyoruz.

Haklarını aramak için savcılığa şikayet dilekçelerini sunacak olan transseksüel arkadaşlarımızın davalarının takipçisi olacağımızı ilan ediyor; ayrımcılığa karşı olan tüm kişi ve kuruluşu bu davanın takipçisi olmaya çağırıyoruz.

Avcılar Denizköşkler Mahallesi Sakini Transseksüeller
Hebun LGBT
İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği
Kaos GL Derneği
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği