Ankara Valiliği’nden Yetkisiz ve Usulsüz Karar: KuirFest Yasaklandı!

Haber: Eylem Esen Arabacı

23-25 Şubat tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan 12. Pembe Hayat KuirFest, dün Ankara Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü tarafından bildirilen bir yazı ile yasaklandı.

Dün Makina Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi’nde, 12. Pembe Hayat KuirFest açılış gecesi gerçekleştirildi. Açılış gecesi etkinliğinden yarım saat önce, kolluk kuvvetleri tarafından tebliğ edilen karar ise şaşırtmadı.  Ankara Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanarak bildirilen yazıyla, "Kuir Fest" adı altında yapılacak etkinliklerin yasaklandığı öğrenildi. Valilik aldığı kararda, “kamu düzeninin, genel sağlığın ve genel ahlakın, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla” etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Yetkisiz, Usulsüz ve Acele Bir Karar

23-25 Şubat tarihleri arasında Goethe Institut Ankara, Makina Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi ve Mülkiyeliler Birliği'nde gerçekleşmesi planlanan 12. Pembe Hayat KuirFest’in yasaklanmasına ilişkin Av. Evrim Demirtaş ve Av. Senem Doğanoğlu açıklama yaptı.  Av. Senem Doğanoğlu, yasak kararının geçerli olmadığını vurgulayarak, Hukuk İşleri Müdürlüğü'nün etkinlikleri yasaklama yetkisinin olmadığını ve alınmış olan yasak kararının usulsüz, acele bir karar olduğunu belirtti. Av. Doğanoğlu, “Muhatabına tebliğ edilmeyen bu kararın varlığı bile kuşkulu iken, etkinliklerin yapılacağı kapalı alanlar ablukaya alınmak istenmektedir.” dedi.

Yürütmeyi Durdurma için Dava Açıldı

Bu sabah yürütmeyi durdurma kararı için İdari Mahkeme’ye başvurarak dava açan Av. Evrim Demirtaş ise yasaklama kararına ilişkin “Yetkisiz ve usulsüz olan bu yasaklama kararının neden ve niçinlerini biliyoruz. Yürütmeyi Durdurma Kararı için Ankara İdare Mahkemesi’nde davamızı açtık, bu ülke anayasal bir hukuk devleti. Umarım mahkeme, bu usulsüz ve hukuka aykırı işlemin durdurulması kararını ivedilikle verir.” dedi.

Pembe Hayat KuirFest etkinlik programı küründen online devam ederken, katılım ve diğer detaylarla ilgili bilgilendirme için ise takipte kalın.