Ahmet Yıldız Davası’nda ailenin tanıklık talebine ret

Homofobik nefret cinayeti sonucu 2008 yılında babası tarafından katledilen Ahmet Yıldız'ın davasının duruşması bugün (11 Ocak) İstanbul Anadolu Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya Ahmet Yıldız’ın avukatları olarak Hevî LGBTİ+ Derneği’nden Yağmur Birdal, Ankara Barosu LGBTİ+ Hakları Merkez Başkanı Barış Barışık, SPoD Derneği’nden Göktürk Şimşek, İnsan Hakları Merkezi’nden Sevda Demirtaş ve İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi katıldı. 

Mahkeme hiçbir gerekçe göstermeden basını ve izleyicileri duruşmaya almadı. Basından davayı izleme talebinin ardından mübaşir duruşma salonunun kapısı kilitledi. Mahkeme başkanı, avukat beyan verirken “Basının ne işi var? Duruşma zaten 5 dakika sürecek” dedi. 

Ailenin tanıklık talebine ret

Duruşmada avukatların emsal kararları sunmasına rağmen tüm aile fertlerinin dinlenmesi ve Hevî LGBTİ+ Derneği’nin müdahilliği reddedildi.

Sanık Yahya Yıldız  hakkında çıkarılan yakalama emri ise devam ediyor.

Sonraki duruşma 27 Haziran 2024 saat 13.35’e bırakıldı.

Duruşma sonrası avukatlar, davayı izlemek isteyen LGBTİ+ aktivistlerinin ve basının, hukuka aykırı bir şekilde duruşma salonuna alınmamasına dair tutanak tuttu.