Öldürülenler Burada Katilleri Nerede'

Tuğçe, cuma günü İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde bir aracın içindeyken kafasına tek kurşun sıkılarak öldürüldü. 23 yaşındaki Tuğçe'nin katillerinin bulunması ve nefret cinayetlerinin durdurulması adına Ankara'da Yüksel Caddesi'nde yapılan basın açıklamasında;
'Her yıl yaklaşık 20 trans arkadaşımızın ölüm haberini alıyoruz. Yıllardır, trans bireylere yönelen bu vahşi cinayetlerle sarsılıyoruz. Trans bireylere yönelen nefret ve sonucunda gelen her cinayet haberi ve bu cinayetlerin birbirine benzerliği, bu ülkede translara yönelen vahşi tavrın arkasındaki ideolojik sistemi gözler önüne seriyor.'diyerek başta Hükümet olmak üzere yasa yapıcılara, Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na ve tüm topluma seslenildi.



Aynı gün eş zamanlı olarak, İzmir'de Kıbrıs Şehitleri Caddesi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde de yapılan basın açıklamasında Hükümetin işlenen cinayetleri engellemek amacıyla 'Nefret Suçları'nın ilgili mevzuatta tanımlanması ve ağırlaştırıcı ceza sebebi sayılması başta olmak üzere gerekli yasal düzenlemeleri gerçekleştirmelidir, çağrısında bulunuldu.

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Hebûn Diyarbakır LGBT Oluşumu, İllet, İstanbul LGBTT Derneği, Kadın Kapısı, Kaos GL Derneği, Lambdaistanbul LGBTT Derneği, LGBTT Aileleri İstanbul Grubu (LİSTAG), MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu, ODTÜ LGBT Topluluğu, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), Sosyalist Feminist Kolektif, Voltrans Trans Erkek İnisiyatifi'nin katılımlarıyla yapılan açıklamada; 'Hem medya hem toplum eliyle, trans bireylerin öldürülmesini 'normalleştiren, içselleştiren, kanıksayan' sisteme inat bu cinayetlere alışmıyoruz.'sloganlarıyla öldürülen Tuğçe ve nefret cinayetleri kurbanları için mumlar yakıldı.

Fotoğraflar: Gülistan Aydoğdu
Haber: Atlas Sibel Arslan