Pembe Hayat Derneği Barbaros Şansal`ı üyelikten çıkarttı

Barbaros Şansal Bülent Ersoy'a yönelik 'Bizim kıyafetlerimiz ona uymaz çünkü kadın terzisiyiz'demiş ve bunun yanı sıra da 'Ben hala kendimim, mavi nüfus kâğıdımı değiştirmedim. Ben kamburumu onun gibi zımparalatmadım!'cümlelerini sarfetmişti.

Ayrıca Şansal; 'Sibel etine butuna bir kadın. Ona göre kıyafet dikemeyiz. Gülben de fiziğine bakarsak engin bir coğrafyanın kadını. Üç çocuktan sonra öyle bir vücudu oldu ki, elimizdeki hazır elbiseleri bile zor veririm. Gülben Ergen, Sibel Can ve Seren Serengil assolist değil, 'Kas Solist'tir. Fazla kilolular. Ayrıca, assolistlik belli bir ahlak gerektirir. Onlar da bu da yok'demişti.

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği de bu açıklamalardan sonra geri adım atamaması ve özür dilememesi üzerine Şansal'ı dernek üyeliğinden çıkarttığını duyurdu:

'Kamuoyuna;

Barbaros Şansal, medyada geniş şekilde yer bulan transfobik ve cinsiyetçi söylemleri sebebi ile Pembe Hayat Derneği üyeliğinden dernek yönetim kurulu kararı ile oybirliği ile çıkarılmıştır. Trans bireylerin hakları noktasında 2006 yılından bu yana çalışmalar yürüten bir dernek olarak, Barbaros Şansal`ın söylemlerini protesto ediyoruz, Bülent Ersoy şahsında bütün translara yönelen bu transfobik ve aşağılayıcı söylemleri sebebi ile bütün trans toplumundan özür dilemesini talep ediyoruz.
Saygılarımızla,

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği'