Seks İşçilerinden Bankacılarla Rest

Huffington Post'un haberine ekonomik krizin yaşandığı İspanya'da, üst düzey yöneticilere eskortluk eden kadınların üye olduğu sendika tarafından bulunan bu protesto yöntemi, bir kadının bir bankacıyı kredi vermeye ikna etmesi üzerine bulundu.
Bankacıya 'topluma karşı sorumluluğunu'yerine getirmeden onunla birlikte olmayacağını söyleyen sendika üyesinin bankacıyı ikna etmesi sonucunda böyle bir karar alan sendika, eylemsizliklerinin başarılı sonuç vereceğine inanıyor.
İspanya'da bankacılık sektörü ülkede yıllardır devam eden ekonomik kriz nedeniyle bir süredir eleştiri altında. Financial Times gazetesine göre en son geçen ay kredi derecelendirme kuruluşları ülkedeki bazı en büyük bankaların kredi notlarını aşağı çekti.
İspanya'da günde ortalama 200 iflas haberi geliyor. Bankalar kolay kredi vererek ülkede e ekonomik çöküş yaratacaklarına yönelik eleştiriler alıyor.

İspanya yüzde 22,9'la Euro bölgesinin en yüksek işsizlik oranına sahip ülke.

İspanya'da seks işçilerinin yaptığı protesto yöntemi sıra dışı ama bu tip sıra dışı eylemler başka ülkelerde de var. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 20'den fazla kilise devam eden iflasları protesto etmek için paralarını bankalardan çekmişti.

Bununla birlikte, sosyal medyada da büyük ilgi gören Occupy Wall Street eylemi sayesinde, birçok kişi büyük bankalardan toplu miktarda para çekmişti.

Bunun karşısında Hindistan'da seks işçilerinin yoğunlukta olduğu Kırmızı Fener Sokağı'nda yer alan finans kuruluşu Sangini, kazandıkları paradan daha çok faiz alabilmeleri için sadece seks işçilerine yönelik tasarruf programları uyguluyor. (bianet)