Mustafa Topaloğlu, Bülent Ersoy'dan özür dilemeli!

 KAOS GL - 11 Aralık 2006 

Çalışmalarını Ankara’da yürüten travesti ve transeksüel derneği Pembe Hayat, Mustafa Topaloğlu’nun bir televizyon programında "Bülent Bey, assalar sana 'hanım' demem! Ben Allah'ın yarattığı şekliyle seslenirim, Allah erkek dünyaya getirmiş öyle gidecektir!" sözleri üzerine basın açıklaması düzenledi. Bülent Ersoy’un yanında olduklarını söyleyen travesti ve transeksüeller “Sana yapılan transfobik saldırıları kınıyoruz” dediler. 

Pembe Hayat’ın merkezinde yapılan basın açıklaması şöyleydi: 

Biz Pembe Hayat Derneği olarak bugün Bülent Ersoy’a destek olmak için buradayız. 
Mustafa Topaloğlu, Bülent Ersoy’dan Özür dilemeli! 

Bülent Ersoy, şimdiye kadar travesti ve transeksüellere sahip çıkmadı. Kendi transeksüelliğini unutturmaya çalışırken Türkiye’deki bütün travesti ve transeksüelleri kendisi unuttu. 

Ülker Sokak ve Eryaman’da yaşayan travesti ve transeksüellere yönelik şiddet olaylarını, Bursa’da engellenen eşcinsel yürüyüşünü uzaktan uzağa seyretti. Ama biz travesti ve transeksüeller olarak Bülten Ersoy’u yalnız bırakmayacağız. Bülent Ersoy’a yapılan transfobik saldırılara seyirci kalmayacağız. 

Bülent Ersoy Ne yanlışsın ne de yalnız 

Bütün saldırganların ortak bir adı var: Cinsiyetçi, transfobik erkek zihniyeti. Biz bu zihniyeti kınıyoruz ve değiştirmek için çaba harcıyoruz. Saldırganın adı bugün sana boyalı basınla saldıran Mustafa Topaloğlu, geçen sene Eryaman’da seks işçiliği yapmak zorunda kalan travesti ve transeksüel arkadaşlarımıza saldıran “kimliği belirsiz kişiler”. 

Bu zihniyet bizi ailelerimizden, yaşadığımız şehirlerden uzaklaştırıyor, çalışma hayatının dışına itiyor ve yok sayılıyor, öldürüyor. 

Mustafa Topaloğlu’na artık “uzaylı" olmak yetmiyor, transfobisiyle ünlü olmaya çalışıyor. 

Mustafa Topaloğlu’nun bildiği yanıldığına yetmiyor. 

Transeksüellik bir hastalık, sapkınlık değildir. Transeksüel realitesini görmemek ise tedavi edilebilen bir sapkınlıktır, hastalıktır. 

Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel Derneği 

pembehayat@gmail.com 

www.pembehayat.org 

Tel: 0 312. 433 85 17