'Ne hastayız, ne ahlaksız. İnsanız!'

 KAOS GL 

İzinli Yürüyüşümüz, İzinsiz ve Saldırgan Bir Yürüyüş Gerekçe Gösterilerek Engellendi 

6 Ağustos 2006 tarihinde Mahfel önünde toplanarak Kent Müzesi önünde yapacağımız "Eşcinsellerin Derneği Olur" başlıklı, yasal izni alınmış eylemimiz engellendi. Gökkuşağı Derneği olarak organize ettiğimiz bu eyleme destek olmak amacıyla Kaos GL, Lambdaistanbul, Pembe Hayat Örgütlerinden ve şehir dışından gelen diğer arkadaşlarımızla Gökkuşağı Derneği binasında mahsur bırakıldık. 

Bursasporlu Esnaf ve Sanatkarlar Derneği başkanı Fevzinur Dündar'ın önceki gün yapmış olduğu provokatif basın açıklamasıyla "bizlerin yürüyüşünün engellenmesini, engellenmediği takdirde bizlerin linç edileceği" ifade ederek bizlerin linç edilmesi çağrısını çıkartmıştır. Yani Dernek Başkanı alenen suç işlemiştir. Gerek güvenlik görevlileri, gerekse yargı Bursasporlular Dernek Başkanının ilgili linç açıklaması üzerine yasal işlem başlatması gerekirken korkutulmuş olsa gerek ki, başkanın açıklamaları ve toplanan bir grup Bursasporlu taraftar gerekçe gösterilerek daha önceden izin alınmış olan yürüyüşümüz fiili olarak engellendi. İstanbul, Ankara, Bursa'dan yaklaşık 100 kadar eşcinsel, biseksüel, travesti ve transeksüel, binanın dışına çıkartılmayarak küfürlere maruz kaldı, dernek taşlandı. Saldırılarda kurusıkı tabanca bile kullanılırken, temel insan haklarımızdan biri olan yürüyüşümüze daha önce izin veren yetkililer seyirci kalmakla yetindi. Bu anlamıyla mülki amirler de dışarıda yaşanan hukuk dışı linç ortamının ortağıdırlar. 

Bizler temel demokratik haklarımızdan birini kullanırken karşılaştığımız bu tutumu, devletin LGBT örgütlenmelerine karşı takındığı engelleyici tavrın devamı olduğunu düşünüyoruz. Basın bayramı olan 24 Temmuz tarihinde Kaos GL dergisinin yasaklanması ve toplatılması, Gökkuşağı ve Lambdaistanbul'un kapatılması girişimi, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Mersin de travesti ve transseksüellere yönelik sürdürülen sistematik saldırılar, keyfi gözaltılar ve cezalandırılmalar ve ayrımcı ve eşitlikten uzak tutumlar olarak ortaya çıkmaktadır. 

Ahlaksız olduğu gerekçesiyle kimi kurum ve kuruluşlara, kapımıza gelip bizi linç etmeye çalışanlara; asıl ahlaksızlığın eşcinsel, biseksüel, travesti ve transseksüel gerçekliğini görmemekte ısrar etmek, var olan ve her halükarda var olmaya devam edecek eşcinsel, biseksüel, travesti, transseksüelleri ikiyüzlü bir yaşama itmek ve bir linç ortamını yaratmak olduğunu belirtmek isteriz. Bu insanlık dışı tavrın bayraktarlığını Bursasporlu Esnaf ve Sanatkarlar Derneğinin Başkanı Fevzinur Dündar'ın hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirtiyoruz. 

Unutulmamalıdır ki; Eşcinsel Hakları İnsan Haklarıdır. Bu yüzden dün yaşanan saldırıların aynı zamanda insan hakları ve demokrasiye karşı yapılmış bir saldırı olduğu görülmelidir. 

Bu toplumda herkesin dilediği gibi yaşama hakkı vardır ve hiç kimsenin bir diğerinin yaşam hakkını elinden alma, dışlama, yok sayma, kendileştirme ya da ötekileştirme hakkı yoktur. 

Ne hastayız, ne ahlaksızız. İnsanız. Değişmesi Gereken de biz değil de bize olan yanlış ve haksız bakış açısıdır. 

Sormak İstiyoruz: 

Bursa'da eylem ve etkinliklerimiz için validen değil Bursasporlu Esnaf ve Sanatkarlar Derneğinden mi izin almamız gerekiyor' 

Bursa Emniyeti bir grup Bursasporlu taraftarı eylem güzergahından uzaklaştırmada yeterli tertibata sahip değil midir' 

Temel insan hakları söz konusuyken, yetkililerin tutumu bu hakları savunmak yerine geri adım atmak mı olacaktır' 

Meşru haklarımızı kullanabilmek için biz de şiddete mi yönelmeliyiz' Yoksa şiddet karşıtı tavrımızda ısrar edeceğimiz açıkken saldırganlara gösterilen bu "hoşgörü " bizleri yok etme iradesinin bir göstergesi midir' 

EŞCİNSELLERİN ÖZGÜRLEŞMESİ, HETEROSEKSÜELLERİ DE ÖZGÜRLEŞTİRECEKTİR. 

* Tüm yaşananlar karşısında bize destek veren, İHD, Kesk Şubeler Platformu, SDP, DTP, ÖDP, Günyüzü Kadın Kooperatifi, Küresel BAK'a teşekkür ederiz. 

GÖKKUŞAĞI Travestileri, Transeksüelleri, Geyleri Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği 

Telefon-Faks: 0 224. 225 28 03–04 

Adres: Orhanbey Mah. Atatürk Cad. Oba İşhanı No:45 B.No703 Osmangazi-BURSA 

E-posta: gokkusagidernegibursa@mynet.com