"Pembe bir hayat istiyoruz"

 Ankara’nın İlk travesti ve transeksüel derneği “ Pembe Hayat” 30 Haziran 2006 tarihinde resmen kuruldu. Pembe Hayat lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transeksüel Dayanışma Derneği’nin amacı, lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüllerin, eşcinsel var oluşlarını gerçekleştirme ve kendilerini yetiştirerek toplumsal barış, huzur ve refahın gelişmesine bireysel, toplumsal, kültürel hayat ve davranışlarıyla katkıda bulunabilmelerine destek olmak. 

 

Dernek, kuruluşunun nedenlerini şu sözlerle açıkladı: 

Biz Ankara’da yaşayan bir grup travesti ve transeksüel olarak Haziran ayından itibaren dernekleşme çalışmalarını başlattık. Üç hafta boyunca dernekleşme toplantıları yaptık. Ve Kaos GL’nin destekleriyle 30 Haziran 2006’da tüzüğümüzü dernekler masasına teslim ettik. 

Adımızı, 6 yaşındaki bir transeksüel çocuğun ailesi ve komşularının transfobik tavırlarıyla çocukça mücadelesini anlatan “Pembe Hayat” adlı filmden esinlendik. Biz de sorunlarımızla mücadele edeceğiz. 

Son günlerde travesti ve transeksüellere yönelik şiddet ve ayrımcılık artarak devam ediyor. Biz yeter demedikçe şiddet ve ayrımcılık görünür olmayacak. 

Travesti ve transeksüel kimliğimize bizden başka kimse sahip çıkmıyor ve sorunlarımızın takipçisi olmuyor. 

İstanbul, Bursa, Ankara’da Eryaman’da, Hoşdere’de, Bağlar caddesinde travesti ve transeksüllere yönelik şiddeti artık seyretmek istemiyoruz. 

Fuhuş bizim kaderimiz değil 

Travesti ve transeksüeller fuhuş dışında hiçbir çalışma alanına dahil olamıyorlar. Fuhuş yapmak zorunda kalan travesti, transeksüel ve heteroseksüel kadınların sorunlarını kimse sahiplenmiyor. 

Fuhuş yapmak zorunda kalan kadınların sorunlarını insan hakları ve kadın hakları çerçevesinde değerlendirmek ve çözüm üretmek istiyoruz. 

Bizimle beraber heteroseksizme, cinsiyetçiliğe ve transfobiye karşı mücadele edecek herkese kapılarımız açık. 

Sosyal, ekonomik, kültürel haklarımız ve en önemlisi yYaşam hakkımız için mücadele edeceğiz. 



*“Pembe Hayat”a çalışmalarında başarılar dileriz. – KAOS GL