3. KuirFest Yarın Başlıyor!

 Ankara - BİA Haber Merkezi

Pembe Hayat KuirFest 16 Ocak’ta Büyülü Fener Sineması’nda yapılacak törenle başlıyor. Sunuculuğunu Buse Kılıçkaya ve Gani Met’in yapacağı gece, “Kim Korkar Vajina Wolf’tan” filminin gösterimi ile devam edecek.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Pembe Hayat KuirFest, 16-23 Ocak tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek. Venedik, Tribeca, Berlinale, Cannes ve Sundance Film Festivali programlarında yer alan birçok ödüllü filme programında yer veren 3. KuirFest, bu yıl direniş, yaşlılık, beden, eğitim, aile ve eşcinsel aşkı merkeze alan 50’ye yakın filmi 10 farklı bölümde Ankaralı sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Açılış töreni yarın

Pembe Hayat KuirFest’in Açılış Töreni 16 Ocak Perşembe günü Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleşecek.

Festival’in açılış filmi ise tamamı kadın oyunculardan oluşan komedi filmi “Kim Korkar Vajina Wolf Wolf’tan” (Who is Afraid of Vagina Wolf, 2013) adlı film olacak. Anna Margarita Albelo’nun, sanatçı olmak ve yaşlanmak temalı hareketli, eğlenceli ve ana akım sinemanın olanaklarından faydalanan filminde, muhteşem soundtrack’inin yanısıra L-World ve True Blood dizilerinden de birçok oyuncusuyla dikkat çekiyor.

Festival Büyülü Fener ve Tayfa’da

Pembe Hayat KuirFest’te film gösterimleri ve söyleşiler Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda ve Tayfa Kitapkafe’ de gerçekleşecek. Sinemaseverler biletlerini 10 Ocak’tan itibaren Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda açılacak gişelerden satın alabilecek.

Bilet fiyatları, öğrenciler için 9 TL, tam bilet 11 TL.

Tayfa KitapKafe’deki söyleşiler ve gösterimler ise ücretsiz olacak.

Festival programının detaylarına ulaşmak için tıklayın.

Etkinlik bülteni için tıklayın.

KuirFest nedir'

Festival, LGBT bireylere yönelik ayrımcılığa ve şiddete dikkat çekerken Türkiye’de kuir teorinin ve sanatın konuşulmasına, tartışılmasına olanak yaratmaya devam edecek.

LGBTİ hakları mücadelesine sanat aracılığıyla ifade alanları yaratmayı amaçlayan Pembe Hayat KuirFest, sinemadan edebiyata, müzikten videoya, sokakları donatan stencillerden, tiyatro oyununa, sanatın pek çok farklı türünü buluşturacak. Hem Türkiye’den hem de dünyadan kuir sanatçı ve konukları bir araya getirecek.