LGBTT Örgütleri: Nefret Cinayetlerine Karşı Önlem Alınsın

 İstanbul - BİA Haber Merkezi

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği ile İstanbul LGBTT Sivil Toplum Girişimi, Pembe Siyah Üçgen İzmir Derneği üyesi Azra'nın öldürülmesini protesto etti.

Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBTT Derneği'nin ilk üyelerinden olan Azra adındaki transseksüel, İzmir'de bugün (27 Nisan) saat 05.45 sıralarında arabasının içinde başından silahla vurularak öldürülmüş halde bulundu.

LGBTT örgütleri, yaptıkları basın açıklaması ile 2006'dan bu yana 45'in üzerinde lezbiyen, gey, biseksüel ve trans bireyin katledildiğini, 2010'da altı nefret cinayeti daha işlendiğini hatırlattı; faillerin acilen yakalanması çağrısı yaptı.

LGBTT örgütleri, ayrıca, hükümetin bireysel silahlanmayı teşvik eden uygulamalarını eleştirerek, bu çalışmaların silahlı saldırıları artıran niteliğine de dikkat çektiler:

- Nefret cinayetlerine maruz kalan eşcinsel, biseksüel ve trans bireyler hükümetten yaşam haklarını güvence altına almasını beklerken kendilerini endişeye sevk eden uygulamaların muhatabı oluyorlar.

- Nefret cinayetlerinin yetkililer tarafından acilen soruşturulmasını, faillerinin yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyoruz. Aksi takdirde, bundan sonra gerçekleşecek her türlü saldırı veya cinayetin sorumlusunun yasal ve fiili önlemleri almakta geciken devlet olacağını bir kere daha tekrarlıyoruz.