Pembe Hayat Üyeleri, Hakları İçin Meclis'e Gidiyor

 Ankara - BİA Haber Merkezi

Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti, Transeksüel Dayanışma Derneği, son dönemde trans bireylere yönelik gerçekleştirilen nefret cinayetleri konusunda kaygılarını dile getirmek, Nefret Suçları Yasası ve Ayrımcılık Karşıtı Yasa çalışmaları için taleplerini dile getirmek üzere Ankara'ya gidiyor.

Dernek üyeleri, 15 Ekim'de saat 11.00'de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde bir basın açıklaması yaparak nefret cinayetlerini protesto edecek, demokratik taleplerini dillendirecek.

Basın açıklaması sonrasında Sakarya Caddesi'nde stand açmayı planlayan dernek üyeleri, 17.00'de ise Sakarya Caddesi'nden Yüksel Caddesi'ne yürüyecek.

Trans bireylerin istihdam, eğitim, hizmetlere erişim gibi alanlarda yaşadığı sistematik ayrımcılık pratiklerine dikkat çekmeyi planlayan dernek üyeleri, polis şiddeti, ayrımcı mevzuat gibi sorunlara da değinecek.

"Yaşanan cinayetler sonrası kolluk kuvvetleri soruşturma aşamasında isteksiz davranmakta, zanlıların yakalanması sonrası kovuşturma evresinde adli birimler "ağır tahrik" indirimleri ile zanlıları ödüllendirmekte, yasa yapıcılar ve karar vericiler ise var olan ayrımcı mevzuatı değiştirmemekte ve tarafımızca talep edilen Nefret Suçları Yasası ve Ayrımcılık Karşıtı Yasa gibi çalışmalar için hiçbir adım atmamaktadırlar.

Türkiyeli bütün demokratik kitle örgütleri, hak savunucuları ve vatandaşları, trans bireylerin yaşadıkları hak ihlallerine karşı basın açıklamamıza katılmaya çağırıyoruz."