İsrailli Tiyatro Topluluğu BenLBen Türkiye'de

 İstanbul - BİA Haber Merkezi

Tanrının cinsiyeti ne' Kadın nedir' Erkek nedir' Tercih yapmak zorunda mıyız ya da, arada bir yer var mı'

İsrailli tiyatro grubu BenLBen, 2003 yılında Tel Aviv Onur Haftasında galasını yaptıkları "Somewhere in Between-Arada Bir Yer” isimli oyunlarını İstanbul ve Ankara’da sahneleyecek.

Lambdaistanbul Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transseksüel(LGBTT) Dayanışma Derneği ve Pembe Hayat tiyatro grubunun katkılarıyla Türkiye’de iki oyun sahneleyecek olan grup cinsiyet kimliğimizle ilgili sorular soran, bu soruşturmada cinsel kimlik, dinsel inanç, politik yönelim ve toplumda bireyin rolüne işaret eden performanslarıyla Türkiyeli seyircilerle buluşacak.

Oren Dolphin, Haim Vider, Haim Tal, Nili Yitzhaki ve Gal Shalev’in başrollerini paylaştığı oyun daha önce New York, San Francisco, Zürih önemli tiyatro festivallerinde ve LGBTT organizasyonlarında sahnelendi.

Arada Bir Yer’in Türkiye programı şöyle:

  • İstanbul: 27 Eylül 2008 Cumartesi, Saat: 20:00 
    Cem Safran Sahnesi, İstiklal Caddesi Rumeli Han No:88/4 Kat 2 Beyoğlu
  • Ankara: 28 Eylül 2008 Pazar, Saat:20:00 Ekin Sanat Merkezi Menekşe Sokak No:8 Kızılay

Biletleri gösterim öncesi Kaos Kültür Merkezi'nden, Lambdaistanbul Kültür Merkezi'nden ve gişelerden alınabilecek oyunla ilgili ayrıntılı bilgi için Barış Sulu'ya baris@kaosgl.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Pembe Gri Altın Portakal’da yarışacak

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği bünyesinde kurulan Pembe Hayat Tiyatro Topluluğu’nun “Pembe Gri” adlı oyununun hazırlık sürecini anlatan aynı isimli belgesel Altın Portakal için yarışacak.

Emre Yalgın’ın yönetmenliğini yaptığı Pembe Gri 11–19 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 45. Altın Portakal Film Festivali’nde belgesel dalında yarışacak.

İlk gösterimini 2007’de İstanbul Onur Haftası kapsamında yapılan oyun zorunlu seks işçiliği yapan transseksüellerin örgütlenme çabalarını anlatırken arka fonda aile, şiddet, sosyal haklar gibi konuları irdeliyor. 

 

http://www.bianet.org/bianet/toplumsal-cinsiyet/109900-israilli-tiyatro-toplulugu-benlben-turkiye-de