Travesti ve Transseksüeller Dernek Kurdu

 Lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transseksüel dayanışma derneği,"Pembe Hayat" ismiyle Ankara'da 30 Haziran'da kuruldu. Dernek; "Sosyal, ekonomik, kültürel haklarımız ve en önemlisi yaşam hakkımız için mücadele edeceğiz" diyor.

"Pembe Hayat" çünkü...

"Benim Pembe Hayatım" filminde 6 yaşında bir transeksüel çocuğun ailesi ve komşularının transfobik tavırlarıyla çocukça mücadelesinden esinlendiklerini söyleyen dernek "Biz de sorunlarımızla mücadele edeceğiz, biz de pembe bir hayat istiyoruz" diyor.

Pembe Hayat Derneği amaçlarını, "lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüllerin, eşcinsel varoluşlarını gerçekleştirme ve kendilerini yetiştirerek toplumsal barış, huzur ve refahın gelişmesine bireysel, toplumsal, kültürel hayat ve davranışlarıyla katkıda bulunabilmelerine destek olmak" olarak tanımlıyor.

"Seks işçiliği 'kader' değil"

Son günlerde travesti ve transseksüellere yönelik şiddet ve ayrımcılığın artarak devam ediyor olmasına ilişkin travesti ve tarnsseksüeller "yeter" demedikçe şiddetin ve ayrımcılığın görünür olmayacağını savunan Pembe Hayat "İstanbul, Bursa, Ankara'da Eryaman'da, Hoşdere'de, Bağlar caddesinde travesti ve transeksüllere yönelik şiddeti artık seyretmek istemiyoruz" diyor.

Seks işçiliğinin travesti ve tarnseksüeller için kader olmadığını belirten Pembe Hayat, travesti ve transseksüellerin seks işçiliği dışında hiçbir çalışma alanına dahil olamamalarına ve fuhuş yapmak zorunda kalan travesti, transeksüel ve heteroseksüel kadınların sorunlarını kimsenin sahiplenmediğine dikkat çekmek istiyor.

 

http://www.bianet.org/bianet/insan-haklari/81514-travesti-ve-transseksueller-dernek-kurdu