Seks İşçileri Olarak 1 Mayıs Alanındayız

Maruz kaldığımız ayrımcılık, polis şiddeti, nefret suçları ve cinayetler yoğun ve sistematik şekilde devam ediyor. Çalışma koşullarımızın iyileştirilmesine yönelik taleplerimizi sürekli dile getirmemize ve bunun evrensel insan hakları anlayışının bir gereği olduğunu hatırlatmamıza rağmen; Kabahatler Kanunu ve Trafik Kanunu gerekçe gösterilerek polisin kayfi gözaltıları ve kötü muamelesi ile karşılaşıyoruz.

Evlerimiz ´´fuhuş´´ yapıldığı gerekçesi ile basılıyor, kapatılıyor ve para cezalarına maruz bırakılıyoruz.

Her gün müşteri şiddeti ile karşılaşıyor, nefret cinayetlerine maruz kalıyoruz. Yaşadığımız hak ihlalleri sonrası, başvurduğumuz kamu kurumları önyargılı ve ayrımcı tutumları ile bir kere daha hak ihlaliyle karşılaşmamıza sebep oluyor.

Sosyal güvenlik, barınma, cinsel sağlık, eğitim ve benzeri alanlarda ayrımcılık bizzat kamu kurumları aracılığı ile teşvik ediliyor; güvenliksiz koşullarda çalışmaya mahkum ediliyoruz.

Seks işçilerinin insan haklarını savunan insan hakları savunucuları, hedef gösteriliyor ve bizzat polis tarafından şiddete maruz kalıyor.

´´Genel ahlak´´, ´´milli ve manevi değerler´´, ´´kamu düzeni´´ gibi gerekçelerle ve halihazırda var olan toplumsal dışlanma pratikleri ile birlikte toplum ve kamu kurumları tarafından hedef gösteriliyoruz.

Seks işçileri olarak, haklarımızın gasp edilmesine, toplumsal dışlanma, nefret suçları, ayrımcılık ve polis şiddetine karşı hak taleplerimizi dillendirmek ve emekçi dostlarımız ile dayanışmak amacıyla 1 Mayıs´ta alanlarda olacağız.

Ankara´da saat 11.00´de Pembe Hayat Derneği´nde buluşuyor ve hep birlikte yürüyüşe katılıyoruz.