Öfkeliyiz!

27 Nisan 2010 Salı saat sabah 05.45 sularında, İzmir’de Azra adındaki transeksüel arkadaşımız, arabasının içinde başından silahla vurularak öldürülmüş şekilde bulundu. Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği ve İstanbul LGBTT Sivil Toplum Girişimi bir basın açıklaması yaptılar.

27 Nisan 2010 Salı saat sabah 05.45 sularında, İzmir’de Azra adındaki transeksüel arkadaşımız, arabasının içinde başından silahla vurularak öldürülmüş şekilde bulundu.

İzmir’de daha önce işlenen iki cinayet sonrası Azra’nın öldürülmesi, önceki cinayetlerde kullanılan tabancada bulunan mermi kovanlarının yapılan ilk inceleme sonucunda aynı çıkması, cinayetlerin planlı işlendiğine dair kuşkularımızı artırıyor.

Son günlerde Silah Edinme Kanunu ile hükümetin bireysel silahlanmayı teşvik edecek ve silahlı saldırıları artıracak çalışmalar yapması anlaşılır gibi değildir. Bu noktada, halihazırda nefret cinayetine maruz kalmakta olan eşcinsel, biseksüel ve trans bireyler hükümetten yaşam haklarını güvence altına alacak önlemler beklerken, kendilerini endişeye sevk eden uygulamaların muhatabı olmaktadırlar.

Yıllardır homofobik ve transfobik şiddete karşı sesimizi yetkililere duyurmaya çalışıyoruz. Ancak, her geçen gün bir nefret cinayetine daha tanık oluyoruz.

Azra’nın vahşice öldürülmesi ilk değil. 2006 yılından bu yana, 45’in üzerinde lezbiyen, gey, biseksüel ve trans birey vahşice katledildi. 2010 yılında da bildiğimiz 6 nefret cinayeti daha işlendi, onlarca homofobik ve transfobik saldırı yaşandı.

Öldürülen LGBT arkadaşlarımızın ardından “Daha ne kadar sessiz kalacaksınız'” diye defalarca sorduk. Yetkililerin seyirci kalmasından cesaret alan katiller şiddette sınır tanımaz bir şekilde saldırılarına devam ediyorlar. İzmir’den gelen haber hepimizi dehşete düşürdü. Vahşice işlenen cinayetten dolayı üzüntü içindeyiz.

Trans bireyleri yaşam hakları noktasında endişeye sevk eden bu gibi nefret cinayetlerinin yetkililer tarafından acilen soruşturulmasını, faillerinin yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyoruz.

Aksi takdirde, bundan sonra gerçekleşecek her türlü saldırı veya cinayetin sorumlusunun yasal ve fiili önlemleri almakta geciken devlet olacağını bir kere daha tekrarlamak istiyoruz.

Cinayetlere Sessiz Kalma, Nefrete Ortak Olma !

Homofobi ve Transfobiye Son!

LGBTT’ler Vardır, Alışın !

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği

İstanbul LGBTT Sivil Toplum Girişimi