Avrupa Parlamentosu´ndan Başbakan Erdoğan´a Mektup

Avrupa Parlamentosu Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender Hakları Ortak Grubu milletvekilleri 3 Mart’ta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, geçen hafta Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Derneği Avrupa Birimi (ILGA-Europe), Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu (IGLHRC), İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) ve Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel Dayanışma Derneği tarafından gönderilen ortak mektubu güçlü biçimde desteklediğini ve aynen kendilerine ilettiklerini belirten bir mektup yolladı.

Mektup ayrıca İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başmüzakereci Egemen Bağış, AB Türkiye Büyükelçisi Selim Kuneralp, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Prof. Mehmet Zafer Üskül, AB-Türkiye Ortak Parlamenterler Komitesi Başkanı Helene Flautre'ye de gönderildi.

Mektup şu şekilde:

“Brüksel, 3 Mart 2010 

Sayın Başbakan, 

2008 Kasım’ından bu yana artarak devam eden transeksüellere yönelik cinayetler, bizleri konu hakkındaki derin kaygılarımızı size iletmeye mecbur etti.

Transeksüellere yönelik cinayetleri durdurma çabalarını desteklemeniz amacıyla size, Uluslararası Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks Derneği Avrupa Birimi (ILGA-Europe), Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu (IGLHRC), İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) ve Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel Dayanışma Derneği tarafından gönderilen ortak mektubu size aynen iletiyor ve güçlü biçimde destekliyoruz.

Avrupa Parlamentosu, Türkiye üzerine hazırlanan 2009 İlerleme Raporu hakkındaki kararında,  Türk yetkililere “homofobi temelli nefret ve ayrımcılığın acilen gereken şekilde cezalandırılması” (P7_TA(2010)25, § 33) ve transeksüelleri de içerecek şekilde bütün Türkiye vatandaşlarına ayrımcılığa karşı gereken korumanın sağlanması çağrısında bulunmuştur.

Yerel güvenlik güçlerinin bu kişisel cinayetleri çözme konusundaki çabalarının farkındayız, ancak size, transeksüellere yönelik cinayetlerin bir an önce, tümden ortadan kaldırılması için gerekli eğitim programları ile farkındalık artırma araçlarının tarafınızca dikkate alınması çağrısında bulunuyoruz.

Bu ricamızı olumlu bir öneri olarak karşılayacağınıza güvenimiz tamdır.

Avrupa Parlamentosu Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transgender Hakları Ortak Grubu Adına,

Saygılarımızla,

Michael Cashman, Eşbaşkan, Ulrike Lunacek, Eşbaşkan, Sophie In’t Veld, Başkan Yardımcısı, Romeva i Rueda Başkan Yardımcısı

İletilenler: Sayın Beşir Atalay

              İçişleri Bakanı

              Sayın Selim Kuneralp

              AB Türkiye Büyükelçisi

              Sayın Egemen Bağış

              Başmüzakereci

              Sayın Prof. Mehmet Zafer Üskül

              TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı

              Sayın Helene Flautre          

              AB-Türkiye Ortak Parlamenterler Komitesi Başkanı”

  

 Kaos GL / Barış Sulu