Nefret Cinayetlerine ve Medyadaki Homofobiye Karşı Eylem ve Basın Açıklaması!

Son 2 Ayda 5 kişi daha Nefret Cinayetine Kurban Gitti! Homofobi ve Transfobi Öldürmeye Devam Ediyor, Medya Destekliyor!

2010 başından beri, yani sadece iki ayda Denizli, Afyonkarahisar, Antalya ve İstanbul’da 5 nefret cinayeti işlendi; 3 gey ve 2 transseksüel öldürüldü. Ankara’da bir transseksüel ve Diyarbakır’da bir gey bıçaklı saldırılar sonucu yaralanırken yine Diyarbakır’da bir transseksüel linç edilmek istendi. Üstelik bunlar sadece bizim bildiklerimiz!

Gerek haber aldığımız gerekse hukuk hattımıza gelen hak ihlalleri başvuruları durumun kaygı verici boyutlarını her gün yeniden hatırlatıyor! İnternet çeteleri, saldırılar, linç girişimleri,...

Şiddet azalmıyor aksine fiziksel şiddet Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel bireyler üzerinde ağırlığını daha da fazla hissettiriyor! Homofobi ve transfobi kısa sürede bu kadar can almışken, medya bu cinayetleri gündemleştirmiyor, onun yerine homofobik, bilimdışı şarlatanları birer tıp otoritesi olarak ilan edip "eşcinsellik tedavileri"nin reklamını yapıyor. Nefret suçlarına haber değeri vermeyen medyanın Zekeriya Beyaz, Esra Erol ve Cemil İpekçi'nin homofobik açıklamalarına yer vermesi ise medyadaki homofobinin toplumdaki nefreti nasıl da beslediğinin bir kanıtıdır!

Homofobiye, bifobiye, transfobiye ve nefreti üreten medyanın sessizliğine karşı ses çıkarmak için
27 Şubat Cumartesi, Saat:13.00 da Galatasaray Meydan'ında buluşuyoruz!

Tarih: 27 Şubat Cumartesi
Saat: 13.00
Yer: Galatasaray Meydanı

* 26 Şubat Cuma, Saat:15.00 dan itibaren döviz ve eylem hazırlıkları için Lambdaistanbul Kültür Merkezi açık bulunacaktır, kendi dövizini hazırlamak isteyenler için malzemeler (olabildiğince) Lambdaistanbul tarafından temin edilecektir. Eylem hazırlıkları için yardımınızı bekliyoruz!