Pembe Hayat Kadın Grubu Kuruluyor !

Sen Yoksan Bir Eksiğiz

Kadın yüreğinde buluşalım tüm önyargıları kıralım

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği kadın grubu ilk toplantısını 27 Şubat Cumartesi günü
Gerçekleştirecektir. Dili, dini, sınıfı, etnik kimliği, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimi gözetilmeksizin tüm kadınları davet ediyoruz.

Bünyesinde transseksüel, biseksüel, lezbiyen ve heteroseksüel tüm kesimden kadınları barındıran bir kadın grubu olmayı hedefliyoruz. Önümüzde uzun bir yol var. Bunun farkındayız. Amacımız yavaş adımlarla birbirimizi anlamaya çalışarak sorunlarımızı ortaklaştırmak ve çözümlerini birlikte üretmek.

Amacımız kadın sorunlarını daha görünür kılmak ve birlikte çözümler üreterek ortak platformlarda ve ortak etkinliklerde buluşarak her kesimden kadınla dayanışmaktır. Kendilerini sadece heteroseksüel kimliği üzerinden ifade eden bir çalışma grubu değil, biseksüel, lezbiyen, trans bireylerle birlikte kadınlık hallerimizi ve yaşadığımız ayrımcılık ve ihlalleri tartışmayı hedefliyoruz

Lezbiyen, biseksüel, trans bireyler ve heteroseksüel kadınlar sosyal, kültürel, ekonomik, politik ve benzeri alanlarda toplumun üretken insanları ve gücü haline getirmek; bu doğrultuda kadınların konumlarını, tutum ve davranışlarını, görüş, yaklaşım ve eğilimlerini, sorun ve isteklerini belirlemek; nihai olarak kar ar verme sürecinde etkin rol üstlenmelerini sağlamak.
Özgürlük, adalet ve barışı temel değerler olarak kabul eden; dil, ırk, renk, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsel kimlik, felsefi inanç, din, mezhep, bölge ayrımı yapmaksızın insan haklarını bütün insanların hakkı olarak gören; hayatın her alanında cinsel yönelim ayrımcılığına karşı mücadele edebilmesi yönünde yardımcı olacak kültür, eğitim, sanat, ve buna benzer diğer faaliyetleri birlikte yürütmeyi esas alıyoruz.

Ülkemizde sadece etnik kimliği, mezhebi, sınıfı nedeniyle ayrımcılıklara uğrayan kadınlar yok.Yine sadece heteroseksüel kimliği üzerinden kendilerini ifade eden kadınlar yok. Ülkemizde ayrıca cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimi nedeniyle ayrımcılığa uğrayan ve katledilen kadınlarda var. Ülkemizde önyargılar yüzünden sokağa çıkamayan kadınlarda var.

Herkesi toplantımıza bekliyoruz.