NİRAN’A MEKTUP YAZIYORUZ

NİRAN’A MEKTUP YAZIYORUZ

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği aktivisti arkadaşımız, dostumuz, yoldaşımız, canımız Niran; ayrımcılıktan, transfobiden kaynaklı bir nefret suçunun mağduru olarak yaklaşık 13 aydır tutuklu bulunuyor.

Niran, 25 Ocak 2007 tarihinde polislerin çağrısı üzerine gittiği karakolda göz altına alındı. Bu çağrının sebebinin ne olduğunu anlayamayan arkadaşımız Niran’a, karakola gittiğinde üzerine atılı bulunan 5 ayrı suçtan arandığı söylendi. Bu suçlardan açılmış iki farklı dosyanın şikâyetçisi olan kişiler, ancak bir transeksüelin söz konusu suçları işlemiş olabileceğine dair bir zanna sahip oldukları için ilk gördükleri transeksüel olan Niran’ı kasıtlı olarak suçladıklarını itiraf ettiler. Bu itiraflardan sonra Niran, üzerine atılmış olan söz konusu suçlardan beraat etti. Diğer iki vakıanın da, şikâyetçilere bir türlü ulaşılamadığı için soruşturma aşaması hala devam ediyor. 15 Mayıs 2007 tarihinde yapılan yargılama sonunda ise arkadaşımıza 12 yıl mahkumiyet cezası verildi. Bu süreçte Niran, adil yargılanmadı, hiç işlemediği bir suçtan dolayı ceza aldı. Niran, transfobinin en ham hali ile karşı karşıya bırakıldı. Niran’ın tanıklarına itibar edilmedi, çay kaşığı ile arabasının çalıştığını söyleyen şikayetçi ifadesi gerçek bulundu.

Niran, Pembe Hayat Derneği’nde aktif olarak çalışan, mücadelenin her platformda verilmesi gerektiği düşüncesini benimsemiş, haksızlığa, hukuksuzluğa ve sistemin bizlere dayattığı zorunlu seks işçiliğine karşı net bir duruş sergileyen, derneğin faaliyetlerinde kendine ait ne sıkıntısı olursa olsun bunu yansıtmadan çalışan bir arkadaşımızdı. Bizler Niran’ı tanıyoruz ve biliyoruz. Niran, bugün bir başka kişinin yapmış olduğu hatanın bedelini ödüyor. Biz Niran’ı mahkeme sürecinde de cezaevinde de hiç yalnız bırakmadık,  mektuplar yazdık ona. Ama şimdi Niran çok daha fazla mektup bekliyor.

Dayanışmaya çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde bir ses de siz verin.

Kapatıldığımız hücrelerden Niranın kapatıldığı hücreye ses verelim.

                                 PEMBE HAYAT LGBTT DAYANIŞMA DERNEĞİ

Mektuplarınızı Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’ne getirirseniz ya da yollarsanız tarafımızca postalanacaktır.

Adres: Ataç 1 sokak, 3/8, Yenişehir, Ankara

            0312 4338517