Hoşdere’de Transfobik Şiddet

21 aralık Cuma gecesi, 06 FPM 71 plakalı beyaz ford escort içinde silahlı, döner bıçaklı dört saldırgan Hoşdere caddesinde dehşet saçtı.

Demirlerle, bira şişeleriyle, döner bıçaklarıyla, silahla caddede zorunlu seks işçiliği yapan onbeş travesti ve transeksüele saldırdılar. İlk saldırıya uğrayan arkadaşımızın polise haber vermesi sonuç vermedi. Hoşdere, güvenlik caddelerinde ve ara sokaklarında travesti avına çıkan saldırganlar, bir saati aşkın bir süre sopalarla, sallamalarla travesti ve transeksüelleri öldürmek için kovaladılar. Hoşdere’de ara sokaklara gizlenerek travesti ve transeksüellere taş-sopa atan saldırganlar halen sokak aralarında pusu kuruyorlar. Saldırganların ellerinden zor kurtulan arkadaşlarımız kendilerini Kavaklıdere Karakoluna zor attılar. Bir arkadaşımızın kolunu kıran saldırganlar arabalarımıza tekme ve sopalarla saldırdılar.

Yaşam hakkı en temel haktır biz en temel haklarımızdan mahrum ediliyoruz. Kavaklıdere Karakoluna giden travesti ve transeksüel arkadaşlarımız şikayetçi oldular. Ancak halen aynı araba aynı saldırganlar Hoşdere caddesinde travesti ve transeksüellere dehşet saçmaya devam ediyor. Travesti ve transeksüellere yönelik işlenen suçlarda, kolluk kuvvetleri ve yargı olanları transfobik tutum ve önyargılarıyla süreci yavaşlatarak sorunun çözümünü geciktirmektedir. Bu durum travesti ve transeksüelleri umutsuzluğa itmekte ve haklarını aramanın yollarını tıkamaktadır.

21 aralık Cuma gecesi gerçekleşen olayın faillerinin halen sokaklarda rahat rahat dolaşması ve travesti ve transeksüellere saldırmaya devam etmesi bizi endişelendirmektedir. Arkadaşlarımızın yaşamlarından endişe ediyoruz. Halen saldırganlar sokaklarda ve bizler halen sokaklarda ölüm tehdidi altında yaşıyoruz. Şiddete uğrayan, öldürülen travesti ve transeksüellerin sorumluluğunu kim alacak' Travesti ve transeksüel cinayetleri politiktir, katilleri biliyoruz.

Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti, Transeksüel Dayanışma Derneği