“Öldürerek, vurarak, saldırarak, gasp ederek yok edemezler.”

Pembe Hayat Derneği’nden Efruz Kaya,  LGBTİ+lara yönelik uygulanan şiddeti BirGün’e değerlendirdi. 
 
İstanbul Harbiye’de Beren Ecmel, önce sözlü tacize ardından fiziksel şiddete maruz bırakıldı. Saldırganlar ise hâlâ kayıp. LGBTİ+ ve translara yönelik şiddet, nefret ve taciz sistematik olarak sürüyor.
 
Son dönemde özellikle Taksim’de saldırıların yoğunlaştığını söyleyen, LGBTİ+ların Maçka’daki pikniğine yapılan polis müdahalesini de hatırlatan Efruz Kaya, “Bu ne ilk ne de son oldu. Özellikle translara yönelik şiddet maalesef hayatın olağan parçası haline gelmiş durumda. Beren’le birlikte saldırıya uğrayan Asya da daha önce saldırıya maruz bırakılmıştı. Asya’ya saldıranlar nasıl hak ettikleri cezayı almadıysa, burada da failler yakalanıp ceza almazsa, iktidar tarafından söylenmek istenen ‘translara, LGBTİ+’lara saldırmak meşrudur’ olacak” dedi. 
 
Mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Kaya, şöyle konuştu: “Bizler bu ülkenin vatandaşlarıyız, bu toplumun insanıyız. Burada yaşamaya devam edeceğiz. Öldürerek, vurarak, saldırarak, gasp ederek yok edemezler. Bunu saldırganlar da devlet de biliyor. İnanıyorum ki bir gün gelecek, bunları yapanlar yargılanacak. Eğer biz hukuk devletinde yaşıyor olsaydık şu an hem bu saldırıları teşvik edenler hem de saldırganlar çok büyük cezalar alırlardı.”