Trans erkek Ebeng Mayor, acımasızca öldürüldü

UYARI: “Tetikleyici olabileceği gerekçesiyle haberde canice işlenen suçların ve cinayetlerin içeriğine dair detaylı tanımlamalardan kaçınılmıştır.”

Filipinler merkezli bir trans hakları örgütü, üç gündür kayıp olan trans erkek Ebeng Mayor'un acımasızca öldürüldüğünü duyurdu. Trans Erkekler Eşitlik ve Farkındalık Hareketi - Filipinler, Mayor'un cesedine dün tecavüz edildiği ve cinsel organına tahta sokulmuş halde bulunduğunu bildirdi. Hareket, olayın soruşturulmasını talep etti.

Hareket, Facebook’ta yayınladıkları bir postta, “Topluluğumuzun bir üyesinin, acımasızca katledildiğini öğrendik. Tecavüz ve cinayetten önce vücutlarında darp izlerine rastlandığı ve cinsel organına tahta sopa saplandığı belirlendi” diyerek cinayeti duyurdu. 

Trans Erkekler Eşitlik ve Farkındalık Hareketi, tam bir soruşturma açılması çağrısında bulunduklarında, cesedin durumunu “nefret suçunun açık bir göstergesi” olarak nitelendirdi. Şüpheliler veya polis soruşturmasının durumu hakkında daha fazla bilgi mevcut değildi. Trans Erkekler Eşitlik ve Farkındalık Hareketi, Mayor'un cinayetinin, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve cinsiyet ifadesine dayalı ayrımcılığa karşı yasal korumaları kodlayan çok gecikmiş Cinsel Yönelim ve Cinsiyet İfadesi Eşitliği Yasası'nı (SOGIE) geçirme ihtiyacını doğruladığını söyledi.

Filipinler'deki LGBTIQ+ Hareketi, 2014 yılında ABD Deniz Piyadesi Joseph Pemberton tarafından öldürülen 26 yaşındaki trans kadın Jennifer Laude davasını hatırlattı. Pemberton, Laude'nin trans olduğunu ilişki sırasında öğrendikten sonra bir otelin tuvaletinde boğmuştu. Joseph Pemberton'ın duruşması basına ve halka kapalı yapıldı. 2015 yılında cinayetten suçlu bulunmasına rağmen, Pemberton kısmen savunma stratejisi nedeniyle 6 ila 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Geçen yılın Eylül ayında aftan yararlandı ve hemen askeri mahkemeye çıkacağı ABD'ye sınır dışı edildi.