“Fırat Delikanlı” olarak bilinen saldırgan Fırat Kaya gözaltında

Eşcinsel bir kişiye saldırdığı görüntüleri yayınlayan, sosyal medyada kullanıcı adı “Fırat Delikanlı” olan Fırat Kaya gözaltına alındı.

Instagram’da kullanıcı adı “Fırat Delikanlı” olan Fırat Kaya, eşcinsel bir kişiye saldırdığı görüntüleri yayınladıktan sonra sosyal medya üzerinden başlatılan, #FıratDelikanlıTutuklansın kampanyası sonrası gözaltına alındı. 

Saldırıya uğrayan kişinin olaydan sonra şikayetçi olduğu ortaya çıktı. DHA saldırıya uğrayan kişinin ifadesine ulaştı:

“Aydın’da yaşıyorum. Benim gibi işitme engelli olan Fırat’ı da Aydın’dan tanıyorum. 22 Mart günü beni cep telefonumdan aradı. İzmit’e gelmemi, hediyelik eşya işi olduğunu belirtti. Ben de işsiz olduğum için kabul ettim. İzmit Otogarı'na geldiğimde iki kişi yanıma geldi. Fırat’ın kendilerini gönderdiğini söylediler, tramvaya binerek bir kafeye gittik. Burada Fırat bekliyordu. Oturduk sohbet ettik. Sonra hediyelik eşyaları bana verdi. Ben de hemen kafe önünde satışı gerçekleştirdim. 150 lira kazandım. Fırat’la anlaşmamız yarı yarıya olacaktı. Sonra Fırat’ın yanında bulunan aynı zamanda işitme engelli olan 4 kişiyle birlikte araçla dağ evine gittik. Toplam 6 kişiydik. Alkol aldık. Sonra ben kazancım olan yarı parayı Fırat’tan istedim. Fırat’ın yanında bulunan kişi vermiyoruz dedi. Sonra küfür etmeye başladı."

Fırat Kaya'nın poliste yaralama, tehdit, gasp, dolandırıcılık ve cinsel istismar gibi suçlardan 30 kaydı olduğu öğrenildi.