Amed Newroz alanında LGBTİ+’lara Saldırı

Amed Newroz alanında Amedspor Direniş Taraftar Grubu üyelerinin saldırısına uğrayan LGBTİ+’ların Pembe Hayat Derneği’ne ifşa metni gönderdi. 

Tam metin:

Newroz kutlamaları sırasında sahneye yakın bir yerde gökkuşağı bayrağı açan bir grup LGBTİ+ olarak Amedspor Direniş Taraftar Grubu üyesi kalabalık bir grup tarafından yaklaşık 15 dakika boyunca sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldık. Bir trans kadın arkadaşımız linç edildi.

Maruz kalınan bu şiddet sonrası failler tarafından çember içine alındık. Gökkuşağı bayrağını tekrar açmamamız için sözlü ve psikolojik baskıya maruz kaldık. Homofobik ve transfobik şiddetten hayatta kalanlar olarak Newroz alanının dışına çıkmak zorunda bırakıldık.

Bu süreçte alandan sorumlu tertip komitesinin herhangi bir müdahalesi olmamakla birlikte program bitiminde alan boşalırken bir anonsla şiddet olayının kınanmış olduğunu daha sonra öğrendik.

  • Tertip komitesinin Newroz alanında önleyici herhangi bir önlem almamış olması,

  • Olaya zamanında müdahale etmemiş olması,

  • Failleri ortaya çıkarmaması,

  • Hayatta kalanların maruz kaldıkları şiddet sonrası ihtiyaçlarını sormaması

nedeniyle 2021 Amed Newroz Tertip Komitesini ve şiddetin faillerini bünyesinde barındıran Amedspor Direniş Taraftar Grubunu İFŞA ediyoruz.