Oya Özgün Özder'in şiir kitabının ikinci baskısı yayımlandı: “Huzur Bozumu Şenlikleri”

Şiirleri daha önce Arkadaş Z. Özger Şiir Ödülü, Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri, Dil Derneği Gürhan Uçkan Şiir yarışması gibi yarışmalarda çeşitli unvan ve dereceler elde eden Oya Özgün Özder geçtiğimiz yıl İmgenin Çocukları Yayınları'ndan çıkan ilk kitabı Huzur Bozumu Şenlikleri'nin ikinci baskısını gerçekleştirdi.
 

"Basılan kuyrukla can havliyle zıplayan kedi
Çapraz sorguya alınan daktilolara asılır
Şaryo alevlenir basmaz mürekkebi
Pati gündemin kaydını temize çeken kâğıdı kaydırır
Olgunlaşan uzlaşmaların toplanmasına yakın
Pata küte dövüş danışıklı
Kargacık burgacık genelgelerde
Münasebetsizce içeri dalar alaycı huzur teklifleri
Kedi kapar hakkına düşen üzümleri"


Oya Özgün Özder, doğa, toplum, hayvan, cinsiyet, lgbti gibi değişen çeşitlilikteki temaları evrenin çelişkileri ve önyargıları ekseninde okumasını yapıp okurun belleğine sunuyor. Huzur kavramı önüne set çekip huzursuzluğa "ikna etmeye" çalışan odakların baskı mekanizmalarını sorunsallaştırıyor. Yer yer ironiden, kara mizahtan da güç alarak söylemini keskinleştiriyor. Soyut sözcüklerin yalın anlatıma evrildiği bir öykü evrenine kucak açan şiirleri de göze çarpıyor.

Aslı Alpar'ın da bir çizimiyle destek verdiği Huzur Bozumu Şenlikleri'ne online platformlardan kitabın ismini aratarak ya da huzurbozumusenlikleri instagram hesabından irtibata geçerek edinebilirsiniz.