Avustralya nüfus sayımında ilk kez na-binary seçeneği yer alacak

Avustralya'daki gender non-conforming kişiler (Geniş anlamıyla “gender non-conforming” cinsiyet ifadesi geleneksel cinsiyet normlarına uyum göstermeyen insanları tanımlar) 2021 nüfus sayımı için na-binary seçeneğini işaretleyebilecek. 

Avustralya İstatistik Bürosu'na (ABS) göre bu durum, ülkenin cinsiyet çeşitliliği hakkındaki verilerini iyileştirmesine izin verecek. Bu değişiklikle, 2016 nüfus sayımı için vatandaşlara, kadın ve erkek seçeneğine ek olarak “diğer” seçeneğine izin verildiği Cinsiyet ve Cinsiyet Değişkenleri Standardı’nda (Standard for Sex and Gender Variables) bir güncelleme olacak. O yılki nüfus sayımında, 1.260 Avustralyalı cinsiyet çeşitliliğine sahip olarak tanımlanmıştı, ancak ABS daha önce "Özel prosedürler ve cinsiyet ve/veya cinsiyet çeşitliliği olarak bildirme istekliliği veya fırsatı hakkındaki sınırlamalar nedeniyle” doğru bir sayım olarak kabul edilmediğini iddia etti. Ayrıca 2016 nüfus sayımında “diğer” seçeneğinin sayılabilmesi için özel bir form doldurulması gerekiyordu.

Avustralya’daki bu gelişmenin aksine, ABD Nüfus Sayım Bürosu şu anda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği dahil olmak üzere LGBTQ+ kimliklerini takip etmiyor.


Kaynak: Them.us