Pembe Hayat Üyelerine Linç Girişimi

 Pembe Hayat Üyelerine Linç Girişimi

25 Eylül’ü 26 Eylül’e bağlayan gece Ankara’nın merkezi Kızılay’daki SSK Eğlence Merkezi’nin önünde Pembe Hayat Derneği üyesi üç kişiye linç girişiminde bulunuldu. Aynı günün akşamüzeri nefret sonucu Bursa’da öldürülen İrem ve nefret cinayetlerine ses çıkartmak için SSK İşhanı’nın arka sokağında eylem yapılmıştı.

Saldırıya uğrayan Destina ile konuştuk ve bakın olayı nasıl anlattı:

 

“SSK İşhanı’ndaki barlardan birinde eğilendik, evimize dönüyorduk, merdivenlerden inerken bir erkek ve iki kadın tarafından laf atıldı,  ben de “Terbiyesizlik yapmayın” diye yanıt verdim, sonra tekrar küfür etmeye devam ettiler, İnci bu sefer küfüre karşılık verdi ve o da küfretti, o sırada bir anda 3 kişi 15 kişi oluverdi ve üzerimize yürümeye başladılar, İnci oradaki kokoreççiden bir bıçak kaptı ve savunmaya geçti, yaklaşmayın diye bağırdı, amacımız taksiye atlayıp kaçmak, Deniz’e bir tekme vurdular o anda, Deniz merdivenlerden yuvarlandı, İnci’nin elinden de bıçağı aldılar ve işte o anda yumruklar, tekmeler, kafa atmalar… Bir anda linç edilmeye çalışıldık. Polisin gelmesiyle herkes ortadan kayboldu, İnci’yi gördüğümde bayılmış yerde yatıyordu, ambülans gelene kadar baygın kaldı. Ben kolumdan bıçak darbesi aldım ve dirseğimde biraz kesik var, çenem ağrıyor, gözümde morluklar var, İnci’nin her yeri mosmor ve evde yatıyor, evden çıkacak durumda değil şu an, Deniz’in durumu iyi. Linç diyebiliriz açıkça. Etraftakilere sorduk ama isim falan alamadık, kim olduklarının bilmediğimiz için şikayetçi de olamıyoruz.”

Nefret kültürünün giderek daha da yeşerdiği bir döneme girdiğimiz şu günlerde, yetkililerin nefret suçlarına karşı acilen önlemler alması gerekiyor.

 Haber: Kaos GL

Barış Sulu