Pembe Hayat Genç Grubu, Tutsak LGBTT’ler ile Dayanışmaya Devam Ediyor

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Genç Grubu, 2009 Kasım’ından bu yana, cezaevlerindeki LGBTT tutsaklar ile ilgili başlatmış olduğu kampanyaya devam ediyor.

Pembe Hayat Derneği içerisinde, LGBTT gençler ile dayanışma ve dernek bünyesi dışındaki LGBTT öğrenci ve gençler ile bir araya gelerek sürekli faaliyetlerine devam eden Genç Grubu, 2009 sonunda, cezaevlerindeki tutsak LGBTT’ler ile dayanışmak adına bir mektup-kart kampanyası başlattı.

Daha önceden dernek üyelerine cezaevlerinden gönderilen mektuplardaki adresler üzerinden, “içeride” tutsak yaşamlarına devam eden ve cinsel yönelim ve cinsiyet kimlikleri sebebiyle birçok sıkıntı yaşayan LGBTT bireylere, “dışarı”dan manevi destek sunmak isteyen Genç Grubu, bu fikrini yaygınlaştırmak istedi ve tüm Türkiye’ye çağrıda bulundu : “Gelin, tutsak dostlarımızın yaşadıkları yalnızlık ve dışlanmayı bertaraf edelim!”

Kampanya duyurusunun ilk yapıldığı günden bu yana 100 civarında kişi şimdiye dek, Genç Grubu’ndan tutsakların adreslerini talep etti, dayanışma ve destek mesajları gönderdi.

Bununla da yetinmeyen Pembe Hayat Derneği Genç Grubu, daha önceden planlanmış olan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen, cezaevlerindeki tutsaklara giyecek yardımını da gerçekleştirmeye devam ediyor. 2009 sonunda, Genç Grubu bir araya gelerek elimizdeki iletişim bilgileri üzerinden, Çorum’daki tutsaklara giyecek yardımının ilkini gerçekleştirdi.

Yine Genç Grubu’nun düzenlemiş olduğu 2009 sonu Yılbaşı Öncesi Dayanışma Gecesi’nde elde edilen gelirler ile satın aldığımız giyecekleri, bu hafta içerisinde yeniden gönderiyoruz.

Ayrıca, dernek bütçesinden daha önce cezaevlerindeki tutsak LGBTT’ler için ayrılan bir miktar maddi yardım da, en kısa süre içerisinde tarafımızdan kampanyamızın bir ayağı olarak kendilerine iletilecek.

Pembe Hayat Genç Grubu üyelerine bugüne dek cezaevlerinden gönderilen mektuplar üzerinden anladığımız, tutsak LGBTT’lerin en çok ihtiyacını duydukları şey, manevi destek. Yalnız olmadıklarını bilmek ve cezaevlerinde yaşadıkları yalnızlık ile beraber ayrımcılığa karşı destek görmek. Maddi sıkıntılarının yanında tutsaklar, cezaevi koşullarının ne kadar kötü olduğu, hayatları boyunca cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı sebebiyle yaşamış oldukları sorunların cezaevleri yönetimlerince de yaşatıldığından yakınıyorlar.

Hangi sebeple içeri girmiş olurlarsa olsunlar, Pembe Hayat Derneği ve Genç Grubu, hiçkimsenin tecrit altında tutulamayacağı ve insan haklarından mahrum bırakılamayacağına olan inancıyla, cezaevlerindeki tutsak LGBTT’ler ile dayanışmaya ve sorunlarını dile getirmeye devam edecektir. Bu süreçte sizlerden gelecek her türlü yardım, eşitlik taleplerimizi daha güçlü şekilde dillendirmemize yarayacaktır.

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Genç Grubu

Sorularınız ve desteğiniz için genc@pembehayat.org adresinden bize ulaşabilirsiniz.