Seks İşçileri, Müşteriler, 3. Şahıslar ve Seks İşçisi Dostları için Koruyucu Yönerge yayımlandı!

“Koronavirüs (COVID-19) salgını, dünyada büyük oranda stres ve panik yarattı. Ancak biz seks işçileri, yaşadığımız birçok zorlu durumda birbirimizi korumayı ve güvende tutmayı sağladık. Bunu on yıllardır yapıyoruz! Bu sebeple, bildiklerimizi hepimizle paylaşmak ve bu zorlu durumu nasıl atlatacağımızı hep birlikte öğrenmek istiyoruz.
 
Koronavirüs salgını, pek çok seks işçisini zor duruma soktu. İşsizlik sigortası, ücretli hastalık izni gibi pek çok iş güvencesine sahip olmayan seks işçileri, görüşmelerin iptal edilmesi ve/veya azalması, evlerin kapanması ve hastalık durumundan dolayı büyük maddi kayıp yaşamakta. Bu denli güvencesiz bir sektörde çalışan biz seks işçilerinin çalışamaması durumunda güvencesiz bir duruma düşmesi kaçınılmazdır.
 
Sosyal mesafelenme kuvvetle tavsiye edilirken, özellikle fiziksel temaslı güvencesiz seks işçiliği yapan işçiler ve diğer düşük gelirli işlerde çalışan kişilerin bu öneriye uyması fazlasıyla zorlayıcı oluyor. Çünkü, bu tarz sosyal mesafelenme önlemleri bizlerin gelir kaybına neden oluyor ve temel ihtiyaçlarımızı karşılayamayacak durumda olabiliyoruz.”
 
From Butterfly Asian and Migrant Sex Workers Support Network and Maggie's Toronto Sex Workers Action Project tarafından hazırlanan kılavuz kaynak olarak alınarak hazırlanan yönergeler, herkes için anlaşılabilir olabilmesi için sade bir dille yazılarak Pembe Hayat Derneği web sitesinde yayımlandı.
 
Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.