#AjdaEvindeKalamıyor 21.30’da Twitter’da!

İstanbul’da yaşadığı eve komşularından gördüğü transfobik şiddet nedeniyle giremeyen ve aylardır sesini sosyal medya hesapları üzerinden duyurmaya çalışan Ajda Ender, davasında yanında olan Av. Eren Keskin ile birlikte daha önce de basın toplantıları düzenleyerek maruz kaldığı şiddeti duyurmaya çalışmıştı.
 
Hakkında transfobik komşuları tarafından uzaklaştırma kararı çıkarılan Ender, yaşadıklarını Gazete Yolculuk’a şöyle anlatmıştı:
 
“Ölüm tehditlerinin yanında yüzüme kezzap atmakla tehdit edenler oldu. 2005’ten bu yana oturduğum apartmanda sırf trans olduğum için hakkımda uzaklaştırma kararı çıkaran kişiler var. Evime giremiyorum. Evime girmek için uzaklaştırma kararlarının kaldırılmasını bekliyorum.”
 

21.30’da Twitter’da buluşuyoruz!

Konuyla ilgili İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası çağrısı ile bugün 21.30’da bir araya gelecek olan transfobi karşıtları, karantina günlerinde evde kalma çağrısı yapılırken Ajda Ender’in eve girememesiyle ilgili hashtag kampanyasında buluşacak. #AjdaEvindeKalamıyor ve #EvdeKal hashtagleri ile düzenlenecek eylemlilik, Ajda Ender’in evine girebilmesi için çağrıda bulunacak.