Yine bir ilk: Niler Albayrak İstanbul İl Kadın Kolları Delegesi seçildi!

Pek çok ilke imza atan Niler Albayrak, geçtiğimiz ay Avcılar Belediyesi şoförü olarak çalışmaya başlamıştı. Konuyu sosyal medya hesapları üzerinden duyuran Albayrak, transların iş bulmakta güçlük çektiğini de dile getirerek, şunları söylemişti:
 
“Eski bir seks işçisiyim. Biz translar iş bulmakta büyük zorluklar yaşıyoruz. 2015 yılından bu yana CHP’de aktif olarak çalışıyorum. Gerek çevreme gerek partideki arkadaşlarıma tekrar seks işçiliği yapmak istemediğimi söylüyordum. Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı Turan Hançerli de çağrıma kulak verdi. Ben zaten LGBTİ camiasında çok sayıda ilke imza atmış biriyim.”
 

“Yaşasın mücadelemiz!”

Dün yapılan delege seçimlerinde bulunan Niler Albayrak, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Delegesi seçildi. Sosyal medya hesapları üzerinden “Türkiye’de yine bir ilk. CHP tarihinde ilk defa bir trans kadın  İstanbul İl Kadın Kolları Delegesi olmuştur. Yaşasın mücadelemiz!” diyerek duyurdu.
 
CHP Avcılar Kadın Kolu Başkanı Güler Genç ile çekindiği fotoğrafı da kısa bir süre sonra paylaşan Albayrak, şu notu ekledi:
 
“Bugün yapılan CHP Avcılar Kadın Kolu Başkanlık seçiminde başkanlığa seçilen Sayın Güler Genç’i ve yönetimini kutluyor, başarılar diliyorum. Ayrıca ilk defa bir trans kadının İl Delegesi seçilmesine destek olduğu için ayrıca teşekkür ediyorum.”